hírdetés
201901_A
Főoldal/Online hírfolyam/A Pilismarót megvédte tavalyi elsőségét
Online hírfolyam
A Pilismarót megvédte tavalyi elsőségét
2018. jan. 29. / 11:47

Idén VI. alkalommal rendezték meg az Ister-Granum felnőtt csapatok felkészülési tornáját.

Az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben segíti a környékbeli felnőtt focicsapatok tavaszi felkészülését egy teremtornával. Ez az egynapos rendezvény mindig január utolsó hétvégéjére esik, hiszen addigra már a csapatok többsége elkezdte az edzéseket, de a szabadban akkor még nincsenek edzőmérkőzések. Így volt ez az idén is.

 

A szervezők olyan lebonyolítást választottak, hogy minden csapat 4-4 mérkőzést játszott. A 9 csapatot 3X3-as csoportba sorsolták be. A csoportmeccsek után a csoportok azonos helyezettjei alkottak új 3 csoportot. A selelytezők során voltak meglepetések, hiszen ki hitte volna, hogy a Pilismarót Junior megelőzi a csoportban a bajnokságban jól szereplő Baj gárdáját és a Megye II-ben meghatározó szerepet játszó Szomódot.

 

A Bajót és a Pilismarót első helye talán nem volt meglepetés, hiszen mind a két alakulat meghatározó csapata a bajnokságának. A döntőben mind a 3 mérkőzés óriási csatát hozott. Kezdődött a két Pilismarót összecsapásával, amit végül egy nagyon éles mérkőzésen a felnőtt csapat nyert meg 3-2- re. Utána a Bajót játszott a maróti fiatalokkal, és nagy nehézségek árán győzte le őket 1-0-ra úgy, hogy a fiatalok még büntetőt is hibáztak. A torna utolsó mérkőzése hozta az igazi döntőt, hiszen úgy alakultak az eredmények.

 

A két régi rivális találkozott egymással a Pilismarót és a Bajót. Szinte végig egyenlő erők küzdöttek meg egymással, végül a szerencsésebb Marót nyert 3-2. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kifejezte abbéli reményét, hogy a torna jól szolgálta a csapatok felkészülését a tavaszi szezonra. A díjakat Pál György a Sportcsarnok igazgatója adta át a csapatok részére.

 

Forrás, fotó: Pézsa Tibor Sportcsarnok, Esztergom