hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Kábítószer a szemétben
Online hírfolyam
Kábítószer a szemétben
2018. jan. 31. / 16:06

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 18 éves esztergomi és egy 16 éves algyői lakos ellen.

Az algyői lakos 2018. január 30-án vonattal érkezett Esztergomba. Még a leszállás előtt a nála lévő szemetet a vasúti kocsi hulladéktárolójába dobta. A kollégiumba érve észrevette, hogy a korábban szerzett kábítószert a szeméttel együtt a vonaton kidobta. Az algyői lakos az esztergomi ismerősével együtt ment vissza a vasútállomásra. A kidobott kábítószert a megérkezésük előtt a vasúti kocsik szemeteseinek ürítésekor a takarítók megtalálták és értesítették a rendőröket, akik a megtalált kábítószereket lefoglalták.

 

Az állomásra érve a két fiatal a zsákokba összegyűjtött szemetet kutatta, amikor a rendőrök őket igazoltatták. A fiatalok a rendőröknek azt mondták, hogy egy kidobott bérletet keresnek. Ekkor a rendőrök a lefoglalt kábítószerrel kapcsolatban elszámoltatták őket, a fiatalok beismerték, hogy a kábítószert is keresték. Velük szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is, ezért őket a rendőrkapitányságra előállították. A kábítószerteszt minkét esetben pozitív eredményt mutatott. Őket gyanúsítottként kihallgatták.

 

Forrás, fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság