2019. június 26. szerda - János
Online hírfolyam
2018 febr. 16.
A Szent Erzsébet csapatáé a kupa

Befejeződtek a Szén János Kupa, 5-6osztályosoknak kiírt küzdelmei a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. Ebben az évben 8 iskola nevezett be a rendezvényre, amely két pénteken át tartott.

A csapatokat a szervezők 2X4-es csoportba sorolták be, ahonnan az első játéknap után 2-2 csapat jutott be a négyes döntőbe. Az ,,A” csoportból kiemelkedett a tavalyi győztes Mindszenty iskola, akinek a játékosai a Voyage egyesületét erősítik. Idén is meggyőző játékot nyújtottak, de minden dicsértet megérdemelt a Babits iskola is a továbbjutásért.

 

A ,,B” jelű kvartettben talán némi meglepetést kellett az Arany továbbjutása, ráadásul a három meccsen még gólt sem kaptak. Mellettük a meggyőző játékot nyújtó Sz. Erzsébet jutott a négyes döntőbe. A döntőben a két csoportgyőztes magabiztosan szerepelt, a Mindszenty és a Sz. Erzsébet is simán verte a Babits és az Arany iskolát. Ezután találkozott a két esélyes. Kiélezett, nagyiramú mérkőzésen, talán némi szerencsével, de megérdemelten nyert 1-0- ra a nagyon egységes és jól küzdő Sz. Erzsébet.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező beszélt néhai Szén Jánosról, szerepéről a város labdarúgásában. János bácsi hosszú ideig volt labdarúgó, utána mint neves játékvezető öregítette a város hírnevét. Sokáig társadalmi munkában segítette a Kispályás Bajnokságot. Volt edző elsősorban utánpótlás, de felnőtt szinten is. A főszervező szerint a mai sportéletben is sok ilyen emberre lenne szükség. A szép díjakat János bácsi fia, unokája, valamint Pál György igazgató adták át.

 

Forrás, fotó: Városi Sportcsarnok, Esztergom

Kereső

Kiválasztás törlése