hírdetés
201901_D
Főoldal/Online hírfolyam/A Debrecent győzte le idegenben a Dorog
Online hírfolyam
A Debrecent győzte le idegenben a Dorog
2018. febr. 21. / 09:26

Február 20-án 17 órakor játszott Debrecenben a Dorogi Fc Magyar Kupa mérkőzést.

Hatalmas meglepetésre a dorogiak nyerni tudtak az első osztályú DVSC otthonában. Gólszerzők: Kinyik (56. perc) , Mészáros (64. perc), Mészáros (81. perc) Sárga: Bódi (23. perc), Kinyik (62. perc), Kitl (69. perc), Takács (85. perc) Játékvezető: Németh Ádám

 

Kezdőcsapatok: Debrecen: Nagy Sándor, Kinyik Ákos, Tőzsér Dániel (C), Ferenczi János, Kuti Krisztián, Mészáros Norbert, Takács Tamás, Varga Kevin, Bódi Ádám, Könyves Norbert, Jovanovic Aleksander Vezetőedző: Herczeg András Dorog: Zima Ádám, Németh Ádám, Városi Viktor, Mészáros Áron (C), Vígh Ádám, Kovács Dániel, Csató Martin, Kitl Miklós, Bora György, Szalai András József, Tomás Lénárt Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 

A mérkőzés krónikája: A csapat már melegít, a szurkolók hangolnak, a dorogi szurkolók szép számban jelentek meg és szurkolásuk is hangos, tehát minden adott egy nagy meccshez. 1. perc: A Debrecen végezte el a kezdőrúgást, fehér mezben a mi fiaink, pirosban a Debrecen. 6. perc: Veszélyes debreceni akció futott el a jobb szélen, a beadást követően Könyves rúgta a dorogi kapuba a labdát, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

ű

7. perc: A kontrából a Dorog veszélyeztetett, de a lövés mellé perdült. 8. perc: Bódi lövését Zima bravúrral hárította. 10. perc: Szép baloldali akciót vezetett a Dorog, Vígh nagy helyzetben találta magát, de sajnos nem tudta megszelídíteni a labdát. Egyenlőre kiegyenlített a mérkőzés, mindkét kapu forgott veszélyben, a Debrecen enyhe mezőnyfölényben játszik, de ez a helyzetek számában ez nem mutatkozik meg. 20. perc: Kovács Dániel kevergetett a jobb oldalon, beadását kifejelte a Debrecen védelme, de határozottan formás akció volt.

 

23. perc: Vígh Ádám iramodott meg a pálya közepén, Bódi csak szabálytalanul tudta megállítani a bíró sárga lapot mutatott fel a debreceni játékosnak. 28. perc: Németh Ádám iramodott meg a bal szélen, beadását becsúszva mentette Mészáros az utolsó pillanatban. 31. perc: Tőzsér indította Könyvest, aki egy testcsellel befordult az üres területre, de Zima jól jött ki a kapujából és az ide-oda pattogó labdát végül ki tudta emelni a dorogi védelem. 33. perc: Tőzsér majd Ferenczi volt a labda útja. Ferenczi próbált elfutni a bal szélen de Szalai szépen tisztázott.

 

39. perc: veszélyes szögletet végzett el a Debrecen, a beadásról - középen - védők és támadók egyaránt lemaradtak, végül Csató tisztázott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a Dorog csapata kiválóan helytáll első osztályú ellenfelével szemben és a szurkolók előtt is le a kalappal, akik folyamatosan és nagy lelkesedéssel űzik a csapatot.

 

II. félidő A Debrecen csapata cserélt, Bódi helyett Tabakovics lépett pályára. 49. perc: Tőzsér szabadrugását Zima nagy bravúrral hárította, a kipattanóra többen rástartoltak, de a labda végül elgurult a kapu előtt. 50. perc: Jovanovics baloldali beadására Takács érkezett, de közelről leadott fejese elkerülte a dorogi kaput. 56. perc: Gólt ért a Debrecen második félidei mezőnyfölénye, bal oldali beadást követően Kinyik pofozta a hálóba a labdát, 1-0!

 

57. perc: Cserélt a Debrecen, Varga hagyta el a pályát helyén Sós játszik. 58. perc: Németh, majd Mészáros volt a labda útja, ügyesen háromszögezett Vígh Ádámmal, de a vissza kapott labdát kissé kisodródva a bal alsó sarok mellé lőtte. 62. perc: Sárga lapos figyelmeztetést kapott a gólszerző Kinyik. 64. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL. Kihasználva a debreceni védők és a kapus tétovaságát Mészáros lépett ki, elpöckölte a labdát a kapus mellett és az üres kapuba belsőzött. 1-1.

 

69. perc: Sárgát kapott a dorogi Kitl. 70. perc: mindkét csapat cserélt, Városi helyett Nagyházi, Kuti helyett Tisza lépett a pályára. 75. perc: Újabb cserét hajt végre a Dorog Vígh helyett Sitku kap lehetőséget. 79. perc: utolsó cseréjét is végre hajtja a Dorog, Kovács hagyta el a pályát. 81. perc: Sitkut buktatták a tizenhatoson belül, a 11-est Mészáros a kapu jobb oldalába lőtte. 1-2!!!!!!!!

 

85. perc: Takács lépett ki a dorogi védők között, Zima jól mozdult ki, Takács feldobta magát, a bíró egy sárgával jutalmazta a műesést. 89. perc: Németh indította Mészárost a bal szélen, de a bedást kifejelték a debreceni védők. Nagy helyzet volt. 3 perc hosszabbítás Az állás nem változott, GYŐZELEM!!!

 

Forrás: www.dorogifc.hu

Fotó: haon.hu, Matey István