hírdetés
201901_C
Főoldal/Online hírfolyam/A Zsámbék nyerte a Pellinger Emléktornát
Online hírfolyam
A Zsámbék nyerte a Pellinger Emléktornát
2018. febr. 26. / 11:14

A Pézsa Tibor Sportcsarnok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvénye a Pellinger Serdülő Focitorna.

Pellinger Zoltán a hetvenes évek meghatározó játékosa volt a MIM Vasas csapatának. 1983-ban, megdöbbentően fiatalon, 35 évesen súlyos betegségben ragadta el a halál, három kiskorú gyerek és egy óriási űr maradt utána. Ezt a család, a csapattársak a szurkolók azóta sem tudták feldolgozni. Utolsó éveiben már a serdülő csapatot edzette a népszerű „Zsuzsi”. Ezt a becenév annyira ismert, hogy volt aki csak így szólította.

 

Ebben az évben 6 csapat játékosai, edzői emlékeztek meg róla, természetesen a családján, szurkolókon és a régi csapattársain kívül. A csapatokat 2X3-as csoportba sorsolták be a szervezők, majd a keresztbe játszás után jöttek a helyosztók. A harmadik helyet egy kiélezett, parázs meccsen a Ferences Gimnázium szerezte meg a Visegrád ellen. A rendes játékidő döntetlennel zárult, a büntetőket pedig a Franka rúgta jobban.

 

A Visegrád is minden dicséretet megérdemel, hiszen veretlenül végzett a negyedik helyen. A döntőben a Zsámbék megverte a tavalyi győztes Esztergom gárdáját, méltán lettek elsők, hiszen egész nap jó teljesítményt nyújtottak. A rendezvényre rengetegen jöttek el Zsuzsi régi csapattársai közül, sőt jelen volt egykori edzője Osvald Béla és fia ifj. Pellinger Zoltán, valamint két leánya.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Pellinger Zoltán életútját, kiemelve, hogy a Spori munkatársai, régi csapattársak, barátok nem engedik a feledés homályába veszni az emlékét. Zárásként mindenki elfogyasztotta a jóízű ebédet, amit két régi csapattárs Ilosvai Antal és Nagy József készített a résztvevőknek. A tornát az Esztergomi Öregfiúk, az Esztergom FC valamint Dolgos László támogatta.

 

Forrás, fotó: Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok, Esztergom