hírdetés
201901_B
Főoldal/Online hírfolyam/Megújul a Babits Iskola sportudvara
Online hírfolyam
Megújul a Babits Iskola sportudvara
2018. márc. 12. / 12:55

Hamarosan kezdetét veszi az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában az a beruházás, melynek célja a mindennapos testnevelés, testedzés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. A sportudvar fejlesztésével, modern, a mai kor elvárásainak megfelelő, esélyegyenlőséget biztosító, egészséges, közösségerősítő intézményi környezetet alakítanak majd ki.

„Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat keretein belül Esztergomban, Esztergom-kertvárosban és Dorogon, 232.530.000 forint értékben, összesen négy intézményben, öt feladatellátási helyen újulnak meg iskolai épületek és udvarok. A projektgazda a Klebelsberg Központ Tatabányai Tankerülete.

Az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában a fejlesztés keretében az iskolaépület tetőszerkezetének beázás elleni védelme újul meg, az iskolai sportudvart pedig teljes körűen felújítják majd. Megújul a kosárlabdapálya (420 m2) és a futópálya, valamint kialakítanak egy egy távolugró és súlylökőpályát, illetve egy tornapályát is (160m2). A tervezett tevékenységek eredményeként egészséges, biztonságos és motiváló tanulási és munkakörnyezet jön létre, amelyben hatékonyabb lesz a tanulás. A sportudvar fejlesztésével szabadtéri sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon, a tanórákon kívüli tevékenységek során és a gyerekek szabadidejében is.

Összeg: 50.500.000 Ft

Projekt megvalósulása: 2017.október 1- 2018.október 31.