hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Előzetesben a csalók
Online hírfolyam
Előzetesben a csalók
2018. márc. 22. / 13:18

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő házaspárral szemben.

Az elkövetők egy Kft.-t működtettek, és az interneten, továbbá helyi hirdetési újságban egy dorogi telken épülő lakásokat hirdettek. A házaspár a jelentkezőknek valótlanul azt állította, hogy lakóparkot építenek, a kivitelezést egy komoly beruházó végzi, illetőleg az építkezést az egyik pénzintézet finanszírozza. Ezt követően a megtévesztett vásárlók a kiválasztott lakásokra vonatkozóan 500.000-1.000.000,- Ft közötti regisztrációs díjat fizettek be a terheltek bankszámlájára.

A vádlottak célja az volt, hogy a sértettektől pénzt csaljanak ki, hiszen a telek nem volt a tulajdonukban, a beruházással összefüggésben szerződést nem kötöttek, továbbá a bankkal a projekt finanszírozására megállapodás nem született, illetőleg az építkezés megkezdéséhez szükséges engedélyeket sem szerezték be. Ezen túlmenően a párnak a projekt megvalósítására semmilyen anyagi fedezete nem volt, hiszen a cégük milliós adótartozást halmozott fel.

A házaspár a bűncselekmény elkövetése révén összesen 6.750.000 forinttal gazdagodott, a pénzt magukra költötték.

A járási ügyészség az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását, illetve azt is indítványozta, hogy térítsék meg a sértettek kárát.