hírdetés
201901_D
Főoldal/Online hírfolyam/Budapest-Tata Rallye Historic- Esztergomi pihenővel
Online hírfolyam
Budapest-Tata Rallye Historic- Esztergomi pihenővel
2018. ápr. 13. / 09:50

Idén 3. alkalommal rendezik meg a Budapest-Tata Rallye Historic versenyt. A résztvevők 14-én, szombaton Budapestről indulnak, majd egy rövid esztergomi pihenő után indulnak tovább Tatára.

Szombaton 11 és 11:55 között az esztergomi Bazilika előtt tekinthetők majd meg a III. Budapest-Tata Rallye Historic résztvevő olt timer autói. A verseny egésze forgalom elől nem elzárt közúton, illetve erdőgazdasági utakon zajlik majd, így a versenyzőknek nem kell kockáztatni az autó épségét a siker érdekében.

A regularity kategóriát leginkább átlagtartó futamnak lehetne hívni magyarul. Lényege, hogy a versenyzők az itinerben megadott pontos átlagsebességhez tartsák magukat a kijelölt szakaszok teljes hosszán. A rangsor a tökéletes sebességtartástól való eltérésért kapott hibapontok alapján alakul ki. A szervezők az időmérést a modern rallyeban is használt, kipróbált méréstechnikai eszközökkel követik az egész futam alatt. A verseny teljes útvonalán a KRESZ szabályai érvényesek, és a mért szakaszokon az átlagsebességek sehol nem haladják meg az 50 km/h átlagot.

A III. International Budapest-Tata Rallye Historic 14-én, szombaton indul Budapestről, majd körülbelül 200 km autózás után érkezik Tatára, ahol a versenyzők és az autók az éjszakát is töltik, majd a vasárnapi célba is itt futnak be a járművek.