hírdetés
201901_B
Főoldal/Online hírfolyam/Rendőrautót rongált a dühöngő fiú Esztergomban
Online hírfolyam
Rendőrautót rongált a dühöngő fiú Esztergomban
2018. ápr. 26. / 09:42

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 16 éves fiatallal szemben, aki ittasan többször a szolgálati gépkocsira ütött.

Csendháborítás miatt lakossági bejelentés érkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ezért a járőrök szolgálati gépkocsival 2017. július 24. napján, az éjjeli órákban ahhoz az esztergomi házhoz érkeztek, ahol a fiatalkorú a családjával lakott.

A rendőröket látva az egyik férfi közölte a családtagjaival, hogy kimegy, illetve kijelentette, hogy rajta kívül más a házat ne hagyja el. Az ittas állapotban lévő fiú ennek ellenére kiszaladt, a járőrök felé hangosan kiabált, velük szitkozódott. Bár a rokona próbálta őt visszatartani, a fiatalkorú mégis a gépkocsihoz lépett, majd annak bal hátsó ablakát a könyökével, nagy erővel megütötte. Az időközben a házból kilépő másik rokon is próbálta a vádlottat visszaküldeni, ami eredményre nem vezetett. Az intézkedést követően a rendőrök elindultak, majd ekkor a fiatalkorú a haladó gépkocsi után futott, és annak hátsó részére kétszer ráütött.

A rongálás következtében a személygépkocsi csomagterének ajtaja behorpadt, valamint a hátsó lámpatest konzoljai eltörtek, így az autóban 117.986 forint kár keletkezett.

A beismerő vallomást tett vádlottal szemben a járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.