hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Puskás-Suzuki-kupa: az idén már nyolc csapat indul
Online hírfolyam
Puskás-Suzuki-kupa: az idén már nyolc csapat indul
2018. máj. 16. / 12:02

Az eddigi hat helyett az idén már nyolc korosztályos csapat vesz részt a Puskás-Suzuki-kupán, amelyen először képviselteti magát a brazil Flamengo együttese. Az U17-es, ifjúsági labdarúgótornát május 17-től 21-ig rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában. Esztergom városának reprezentatív autóipari cége a kezdetektől támogatja a rendezvényt. 11 éve a Felcsút SE, a Suzuki gyár munkatársaiból verbuválódott csapat és az Újságíró-válogatott is összemérte az erejét. Az első Puskás-Suzuki Kupa labdarúgótornát pedig a Real Madrid U17-es csapata nyerte meg. Az utánpótlás tornák abban segítenek, hogy Magyarország mind klub szinten, mind válogatott szinten újra Európa térképére kerüljön, oda ahol Puskás Ferenc életében tartozott vagy éppen a 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokságon.

Mészáros Lőrinc a házigazda Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke az esemény sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a Magyar Suzuki Zrt-nek azért, hogy már tíz éve támogatja a torna megrendezését, s tavaly újabb egy évtizedre elkötelezte magát az esemény mellett.

„Amikor tíz évvel ezelőtt a torna mellé álltunk, az volt a célunk, hogy olyan hagyományt teremtsünk, amely méltó Puskás Ferenc emlékéhez, a Suzukihoz, és az akadémiához. A kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, s igazi elit rangra nőtte ki magát Európában” – hangsúlyozta Urbán László, az autógyártó cég vezérigazgató-helyettese. Hozzáfűzte: idén is itt lesznek a kupa tradicionális résztvevői, a Puskás Ferenchez köthető csapatok, vagyis a Puskás Akadémia, a Bp. Honvéd, a Real Madrid, a Panathinaikosz, valamint a tavaly csatlakozott Bayern München és a lisszaboni Sporting CP.

A torna május 17-én 12.30-kor a Flamengo–Puskás mérkőzéssel kezdődik, a döntőt május 21-én, Pünkösd hétfőjén 18 órakor játsszák a felcsúti Pancho Arénában.

A Puskás-Suzuki-kupa rekordere a Honvéd, amely eddig ötször nyerte el a trófeát, tavaly a Real Madrid diadalmaskodott.

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA

U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, FELCSÚT

A-CSOPORT

Puskás Akadémia

Flamengo (brazil)

Panathinaikosz (görög)

Bayern München (német)

B-CSOPORT Bp.

Honvéd

Genk (belga)

Sporting CP (portugál)

Real Madrid (spanyol)