hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Rettegésben tartották és kirabolták dorogi iskolástársaikat
Online hírfolyam
Rettegésben tartották és kirabolták dorogi iskolástársaikat
2018. jún. 08. / 09:15

Megfenyegették diáktársaikat ,és a pénzüket is elvették a fiatal gengszterek. Egyik áldozatuk egy 11 éves kislány volt.

A dorogi általános iskola két 14 éves és egy 13 éves tanulója tartotta rettegésben a többi fiatalabb tanulót még a tavalyi év elején - írja a megyei főügyészség sajtóközleményében.

 

A 13 éves fiú egy 11 éves kislányt fenyegetett meg az egyik szünetben azzal, hogy megveri, ezért a lány 200 forintot adott neki félelmében, később ismét kicsikart a kislánytól 20 forintot.

 

A 13 éves fiú egy barátjával közösen egy 11 éves kisfiúra is rátámadt, és pénzt követelt tőle az iskola büféjében, a fiatalabb diák elfutott, de a 13 éves fiú idősebb barátja ököllel hasba ütötte a menekülő fiút, aki ezután 100 forintot adott nekik.

 

Egy másik 14 éves dorogi iskolás 13 éves társát csúfolta, aki ezért félt tőle. A megfélemlített tanuló boltba menet találkozott az idősebb társával, aki elhívta őt otthonába, majd elvett tőle erővel ezer forintot. Az idősebb fiú szétfeszegette a 13 éves diáktársának ujjait, és a megszerzett pénzből pizzát rendelt magának.

 

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a három tinédzsert rablással vádolja, az ügyükben az Esztergomi Járásbíróság dönt majd.

 

Fotó: infopapa.hu (Illusztráció)