hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Új módszerrel védi meg a MÁV a kalauzait
Online hírfolyam
Új módszerrel védi meg a MÁV a kalauzait
2018. jún. 08. / 15:58

Lesz figyelmeztetés, de akár rendőr is kísérheti majd a vasúttársaság jegyellenőreit, mivel túl sok támadás érte őket az elmúlt egy évben.

Túl sok bántalmazás és támadás érte a MÁV kalauzait az elmúlt időszakban. 2017-ben 87 alkalommal támadtak jegyellenőrre főként Budapest elővárosi járatain - közölte a MÁV sajtóközleményében.

 

A legtöbbször arcon ütötték, leköpték, vagy pedig durva szavakkal illették őket, de az is előfordult, hogy kést rántottak velük szemben. A MÁV most a polgárőrségekkel,  a rendőrséggel, és több biztonsági céggel is megállapodást kötött a dolgozói védelmében.

 

Ezentúl a vasúttársaság a fedélzeti és az állomási hangosbemondókon keresztül hívja fel majd az utasok figyelmét arra, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak bűncselekménynek minősül, és büntetőjogi következményekkel jár.

 

Ezzel párhuzamosan előfordulhat majd az is, hogy egyes vonalakon bizonyos időszakokban a kalauzok párosan ellenőrizhessék a jegyeket, a 18 óra és reggel 6 óra között egyedül szolgálatot teljesítő munkatársaikat pedig vasútőr vagy készenléti rendőr kísérheti. Az újabb intézkedések költségeit a 2018-as első negyedévi többletbevételből fedezi a vállalat.

 

 

Fotó:MTI