hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/2 dílert és 12 drogfogyasztót fogtak az esztergomi rendőrök
Online hírfolyam
2 dílert és 12 drogfogyasztót fogtak az esztergomi rendőrök
2018. jún. 12. / 12:51

Erős fogással indította a hetet az esztergomi rendőrség. Két nyergesújfalui díler és több térségi drogfogyasztó akadt a horogra.

Tizenkét embert fogtak el az esztergomi rendőrök a napokban, akik az úgynevezett herbál nevű drogot fogyasztották. Kihallgatásuk után szabadon engedték őket, ugyanis a nyomozók megtudták kitől szerezték be az anyagot - írja a police.hu.

 

A szálak H. Henrikhez vezettek, akit hétfőn nyergesújfalui otthonában vettek őrizetbe. Kihallgatták és birtoklás miatt eljárást indítottak ellene. A nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

 

Azonban H. László sem menekült , aki pedig Henriket látta el az anyaggal.

 

A herbál egy marihuánához hasonló, de szintetikus szer, amely mára gyűjtőfogalommá vált. Könnyű hozzájutni, akár otthon is elkészíthető. Nem számít újfajta drogfajtának, már a hetvenes években ismert volt, éppen ezért már akkor elkezdték kutatni. Összetétele sokféle lehet: alapja egy Kínából származó fehér por, amit általában valamilyen szerves oldószerrel, vagy közkedvelten körömlakklemosóval oldanak fel, majd növényi törmelékkel látják el - írja a Népszava egyik cikkében.

 

Fotó: police.hu (Illusztráció)