2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2018 jún. 12.
Baktériummal fertőzött vizet találtak a közismert áruházlánc polcain

Baktériummal fertőzött szénsavmentes vizet kellett visszahívnia a Lidl-nek, akinek van, semmiképp se igyon belőle.

 

Pseudomonas baktériummal fertőzött szénsavmentes ásványvizet találtak a Lidl polcain. Az áruházlánc azonnal visszahívta a terméket, és arra kérnek  mindenkit, hogy aki vett a Lupilu egy literes kiszerelésű szénsavmentes vízből, azt semmiképpen se fogyassza el, hanem vigye vissza a Lidl valamelyik üzletébe - írja a Lidl Magyarország a honlapján.

 

A visszavételkor a víz árát az áruházlánc visszaadja a vásárlónak. Azonban felhívják arra a vevők figyelmét, hogy a termékvisszahívás kizárólag a 27.03.2019-es minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.

 

Az áruházlánc elnézést kért a gyártó nevében is a kellemetlenségekért.

 

A Pseudomonas egyébként megtalálható bárhol a környezetünkben, különösen a nedves közegben és a földön. Gyakran elhalt szerves anyagokban, növényeken. Tekintettel arra, hogy a baktérium ilyen széles körben megtalálható, a vele valótalálkozás szinte elkerülhetetlen.

 

Nehezíti a helyzetet az, hogy túléli még a legrosszabb körülményeket is, száraz környezetben is, igen gyakran fordul elő a kórházakban is. 

 

Alapvetően enyhébb lefolyású fertőzéseket okozhat.

 

A legsúlyosabb Pseudomonas fertőzések leromlott állapotban fordulnak elő, amikor az immunrendszer gyógyszerektől, egyéb kezelésektől vagy betegségtől károsodott. A Pseudomonas képes megfertőzni a vért, bőrt, csontokat, füleket, húgyutakat, szívbillentyűket, és a tüdőket.

 

Fotó: lidl.hu

Kereső

Kiválasztás törlése