2019. július 19. péntek - Emília
Online hírfolyam
2018 jún. 13.
Sütő-főző tábor Esztergomban

Júliusban újra szorgoskodnak a gyerekek a Sütő-főző táborban!

Ebben az évben már ötödször szervezik meg a Sütő-főző napközis tábort Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában. A négy sikeres tábor után nem lehetett kérdés, hogy idén is folytatják a tábor szervezői!

 

Kis létszámú turnusokról van szó, hiszen egyszerre csak 18-20 gyereket tudnak foglalkoztatni, három pedagógus irányításával. A 4 turnus alatt kb.: 80 gyerek ismerkedik meg a sütés-főzés rejtelmeivel. Ők maguk is közreműködnek részben, vagy egészben a tízórai, az ebéd és az uzsonna elkészítésében.

 

Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik, a leírt receptek segítségével. A tábor lehetőséget ad arra is, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra, a megfelelő élelmiszerekre. Nemcsak beszélnek erről, hanem így is sütnek, főznek, így is étkeznek. A nap végén a szülők is kapnak kóstolót az elkészített finomságokból!

 

Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános iskolás korosztály érdeklődését keltették fel! A tábor július 2-től július 27-ig tart, 4 turnusban, heti váltásban, reggel 9-től délután 4-ig, hétfőtől péntekig.

 

A foglalkozások között kézműveskedések, marcipán figurák készítése is szerepel, a gyerekek sok-sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelünk közösen, gitár kísérettel. A szabadfoglalkozások alatt csocsó, asztalitenisz és tollaslabda várja őket. Tavaly elkészült az iskola hatalmas játszótere, ami szintén a rendelkezésünkre áll!

 

További fotók és részletek a tábor facebook oldalán!

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése