2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2018 jún. 20.
Újabb fontos lépés Mindszenty boldoggá avatása felé

Elismerte a Szenttéavatási Kongregáció Mindszenty József bíboros életszentségét.

Százszázalékos szavazataránnyal ismerte el a Szenttéavatási Kongregáció teológus tanácsosokból álló különleges kongresszusa Mindszenty József bíboros életszentségét – számolt be Kovács Gergely posztulátor vasárnap a józsefvárosi plébániatemplomban tartott Mindszenty-mise keretében írta meg a magyarhirlap.hu. A testület csütörtökön ülésezett Mindszenty bíboros ügyében.

 

Kovács Gergely kiemelte: a pozitív döntéshez kétharmados többségre volt szükség, az egyöntetű állásfoglalás tehát nagy elismerése annak, hogy Mindszenty bíboros hősies fokon gyakorolta az erényeket. „Ez is bizonyítja, hogy alakja tündököl” – tette hozzá. Tájékoztatásából kiderült, hamarosan sor kerülhet a Szenttéavatási Kongregáció bíborosainak és püspökeinek rendes ülésére, ahol a teo­lóguskongresszus szakmai értékelésére alapozva fogalmazhatják meg azt a testületi véleményt, amelyet a kongregáció bíboros prefektusa terjeszt majd a Szentatya elé.

 

Ferenc pápa ezután rendelheti el a hősies erénygyakorlásról szóló dekrétum kihirdetését, amelyet követően Isten Szolgáját Tiszteletreméltónak nevezhetjük. Ha elismerik a közbenjárására történt és egyházmegyei szinten már kivizsgált csodásnak tűnő gyógyulást is, akkor kerülhet sor a boldoggá avatásra. A misét követően a résztvevők, többek között Sára Botond józsefvárosi fideszes alpolgármester és Ugron Imre, a Mindszenty Alapítvány megbízott társelnöke megkoszorúzta a bíboros egész alakos szobrát.

 

Forrás, fotó: magyarnemzet.hu

Kereső

Kiválasztás törlése