hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Minden automatát figyelni fog a NAV
Online hírfolyam
Minden automatát figyelni fog a NAV
2018. jún. 22. / 11:40

Nemcsak a NAV számára lesz előnyös az új rendszer bevezetése.

Minden étel vagy italautomatát üzemeltető cégnek július elsejéig be kell szereltetnie egy megfigyelő egységet gépeikbe, amivel a NAV nyomon követi majd a gépek forgalmát - írja a NAV megyei igazgatósága sajtóközleményében.

 

A kezelőszemélyzet nélküli étel- és italautomaták július 1-je után csak automata felügyeleti egységgel (AFE) üzemeltethetők. A beépített egységen keresztül az automata online forgalmi adatokat továbbít a NAV-hoz, amely ez által azonnal látja az automaták bevételét. A rendszer az automata üzemeltetőjének is előnyös, hiszen a bevételek alakulása mellett az is kontrollálható, hogy mikor kell feltölteni a készüléket. 

 

Az AFE beszerzéséhez az állam vissza nem térítendő támogatást nyújtott a berendezések üzemeltetőinek. A támogatás felügyeleti egységenként 120 ezer forint, amely magában foglalja az AFE árát és a telepítéssel összefüggő valamennyi díjat és költséget. Az AFE beszereléséről, működtetéséről és összeköttetésről a NAV informatikai rendszerével a felügyeleti szolgáltató, azaz a Magyar Posta gondoskodik.

 

Július 1-je után a NAV megvizsgálja, hogy kapcsolatban van-e informatikai rendszerével minden korábban regisztrált automata.

 

Fotó:gyartastrend.hu (Illusztráció)