hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Duna Napok Esztergomban és Párkányban
Online hírfolyam
Duna Napok Esztergomban és Párkányban
2018. jún. 27. / 14:25

A Duna nemzetközi napját június 29-én ünnepeljük - minden Duna menti országban változatos eseményekkel emlékezünk meg a világ „legnemzetközibb” folyójának évfordulójáról, így lesz ez Esztergomban és Párkányban is.

A kétnapos kulturális fesztiválon zajló programok között lesznek előadások, játékok, felfedező séták, koncertek, családi programok és még megannyi esemény, melyek középpontjában a folyó, a Duna áll. A Duna Napok az Interreg DANUrB – Danube Urban Brand – nemzetközi projekt keretében valósul meg. A DANUrB program egyik fontos célja a Duna menti régiók kulturális identitásának erősítése egy átfogó kulturális hálózat létrehozásával, valamint feltérképezni a használaton kívüli rejtett kulturális és társadalmi erőforrásokat, épített örökséget.

 

A projekttel összhangban a Duna Napok eseménysorozat célja az, hogy a helyi kulturális értékekre és örökségre hívja fel a figyelmet a meglévő programok összekötésével, valamint újabb összefogások kialakításának elősegítésével. A részletes program: 14:00 15:00 - 19:00 Ünnepélyes megnyitó Örökségünk: A dunai halászat, A párkányi sült hal titka, Motorcsónak kiállítás, Interaktív gyermekprogram, SKUBI – a dobozba zárt pillanat, Kóborzengő Zenekar és Vakán Zsuzsa Mazsorett bemutató, Diri-Dongó Együttes zenés gyerekműsora. 19:00 - 23:00 - Koncertek a Dunán Kis Esti Muzsika, Ser on Stone koncert (Blues Rock), DUNA NAPOK Zárszó Lajkó Félix koncert (Klasszikus, Folk, Jazz)

 

Folyamatos családi programok: Vitorlázás alapjai, látványos vitorlás bemutatóval, Szárnyashajó bemutató, Halfogás és halelengedés, horgász módra, Tutajépítés cserkészekkel. VISSZA A MÚLTBA! Mala – forrásalagút megtekintése (előzetes jelentkezéssel www. naputalapitvany.hu oldalon) SKUBI – a dobozba zárt pillanat, HAL-LÁNC-TÁNC, Lovagi játékok, kreatív foglalkozások, több állomásos játékos vízkvíz, könyvbemutató, mazsorettek, mozgás és még sok minden más kicsiknek és nagyoknak! Helyszínek: Június 29 ESZTERGOM – Prímás-sziget, Szigetcsúcs, Június 30 PÁRKÁNY – Híd melletti csónakház. További infók itt találhatóak.

 

Forrás: DANUrB szervezők, Esztergom Város Önkormányzata