hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Világbajnokságon indul a két esztergomi sakkozó
Online hírfolyam
Világbajnokságon indul a két esztergomi sakkozó
2018. jún. 28. / 16:28

A két fiatal sakktehetség magyar bajnok lett, ezzel pedig egyenes út vezet számukra a világbajnokságra is.

Balatonlellén rendezték június 21. és 28. között a Magyar Korcsoportos Sakkbajnokság döntőjét - írja az Infoesztergom. Az Esztergomi Sakk Clubot és az Esztergomi Sakkiskolát négy játékos képviselte. Paksai Csongor a 8 év alatti, Pétervári Szabolcs a 14 év alatti, Szabó Márton Mihály a 18 év alatti fiúknál indult, Paksai Nikolett a 10 év alatti lányoknál.

 

Szabó Márton Mihály 9-7 ponttal (5 győzelem, 4 döntetlen) fél pont előnnyel nyerte a 27 fős döntőt. NB II-ben első táblás mesterünk +27 Élőt szerzett és kijutott a világbajnokságra, melyen Magyarországot képviselheti. Marci apukájától Szabó Páltól (Esztergomi Sakk Club játékosa) tanult meg sakkozni, majd Kovács Gézánál tanult a városi sakkiskolában és elég későn 13 évesen (!) kezdett el versenyezni. 2017-től Gonda László nemzetközi nagymester Márton edzője.

 

Paksai Nikolett 7-5,5 ponttal (5 győzelem 1 döntetlen 1 vereség) lett magyar bajnok a 17 fős döntőben. Niki edzője Kovács Géza és anyukája Ádám Olga, aki a Sakkmatyi Tehetségkutató vezetője az Esztergomi Sakk Club játékosa. Nikit anyukája tanította meg sakkozni, szeptembertől sakkiskolás és Kovács Géza intenzíven készítette fel az elmúlt 8 hónapban. Paksai Nikolett is kijutott a világbajnokságra.

 

Az óvodás (!) Paksai Csongor a 8 év alatti fiúknál 9-3,5 ponttal 17. lett 21 versenyzőből, Pétervári Szabolcs 9-4,5 ponttal 20. helyezett 43 versenyzőből. Szabolcs +87 Élő pontot szerzett.

 

Ezek az eredmények nemcsak Marcinak és Nikinek a legnagyobb sikere, de az Esztergomi Sakk Club és Esztergomi Sakkiskola hatalmas dicsősége is.

 

Fotó:Facebook