hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Rángatta és verte a pár hónapos kisbabát az esztergomi apa
Online hírfolyam
Rángatta és verte a pár hónapos kisbabát az esztergomi apa
2018. júl. 02. / 10:23

Csecsemő korától fogva verte a gyerekét a brutális apa.

Az élettársi kapcsolatban élő párnak 2012-ben született meg a gyerekük. A kisbabát három féltestvérével együtt nevelték, akik a nő előző kapcsolatából születtek. Az apának már a kezdetektől nem volt türelme a gyerekéhez, zavarta a baba sírása, rendszeresen megrázta, a pelenkán keresztül elfenekelte, de olyan is előfordult , hogy álló helyzetből az ágyra dobta - írja a megyei ügyészség közleményében.

 

Az apa elvei szerint „a gyereket verve jó nevelni”. Amikor kisfia már járni kezdett rendszeresen a nyakára ütött rá. Egyszer olyan erősen a megütötte az arcát, hogy gyerek szája vérezni kezdett. Az apa az óvónőknek is kifejtette, hogy ha nem bírnak a gyerekkel, nyugodtan verjék meg, mert a kisfiú csak hisztizik.

 

A kisgyerek mikor apja hazatért félelmében rendszeresen elbújt előle. Az édesanya a gyerek védelmére kelt, és többször is elhagyta a férfit. A fiú érzelmileg és pszichésen is súlyosan sérült.

 

A férfi és a legidősebb nevelt gyereke között feszült viszony alakult ki. A fiú 2018. január 17. napján, a lakás konyhájában szóváltásba keveredett a férfival, aki megfenyegette, majd a nadrágja zsebéből elővett egy kést, amit a nevelt fia felé tartott. Az apa pár nappal később ismét így tett nevelt gyerekével szemben, aki a kisfiút akarta megvédeni apjától, mivel az leakarta locsolni a tusolóban a gyereket vízzel, hogy így fenyítse meg.

 

A kegyetlen apa akár hét év börtönt is kaphat, ügyében az Esztergomi Járásbíróság dönt majd.

 

Fotó: Stockfresh (Illusztráció)