hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/A megyében működő migránscsempész bandát fogtak
Online hírfolyam
A megyében működő migránscsempész bandát fogtak
2018. júl. 03. / 12:50

Egy iraki vezér és magyar csatlósai csempésztek migránsokat a megyénkből.

Egy iraki férfi irányította a szervezetet, akik a Bicskén és Vámosszabadiban található menekülttáborokból csempészték a migránsokat Nyugat-Európába. Magyar közreműködéssel több mint 100 embernek segítettek az illegális határátlépésekben - írja az ugyeszseg.hu.

 

Az iraki férfi még 2015 júliusában hozta létre a szervezetet, amely 2016 májusáig működött magyarországi központtal. A migránsokat először egy budapesti hotelbe juttatták, onnan pedig Nyugat- Európába vitték őket. Az iraki vezető a migránsoktól kapott pénzből fizette csapata tagjait, illetve a csempészethez használt járműveket, autópálya matricákat és mobilokat is abból vásárolta meg. A két beszervezett magyar férfi a szállító kocsik sofőrjeit irányította, illetve ők adták meg nekik az úticélokat.

 

A megyei ügyészség most vádat emelt az iraki férfi és öt magyar társa ellen az embercsempészet miatt. A kisebb brigád közel 11 millió forinttal gazdagodott tevékenysége segítségével. A férfiak ügyében a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

 

Fotó: ujszo.com(Illusztráció)