2019. július 21. vasárnap - Dániel
Online hírfolyam
2018 júl. 03.
Tovább bővült a mezítlábas taposó Lábatlanon

Hatalmas a civil összefogás Lábatlanon, újabb keretekkel bővült a mezítlábas taposó, rendezték a park területét, növényeket ültettek, padokat helyeztek ki és rendbe tették a partoldalt is.

Mindezt önkéntes munkával valósították meg a helyiek - írja a Hídlap.

 

Mint, ahogy arról korábban már beszámolt a portál és az RTVE is, egy mezítlábas parkot alakítottak ki Lábatlanon. Először 15 keretet töltöttek fel különböző termésekkel, homokkal, kövekkel, most újabb 6 résszel bővült a park. Ezekben gesztenyék, kukorica csutkák, locsoló tömlők, kavicsok, fa szegélyek és masszírozó rudacskák találhatóak.

 

Tehát idén már 21 kerettel rendelkezik a mezítlábas taposó és a terület egyre szebb. A park megálmodói is civilek, akik összefogták az önkéntes csapatot és koordinálták a munkákat. A lábatlaniak Varga Gyulánénak és Bodroginé Kókai Gyöngyinek köszönhetik a mezítlábas taposó és park ötletét.

 

A területen megtalálhatóak még a lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai által készített kerámia madarak is, amelyek a taposó mellett kaptak helyet.

 

A mezítlábas séta jótékony hatást fejt ki a szervezetre azáltal, hogy üdítő talpmasszázsként pezsdíti fel a vérkeringést és az érrendszert. Mivel erősíti a talpizmokat, kivédi a lúdtalp kialakulását, sőt, akár hátfájást, idegrendszeri panaszokat is képes megszüntetni, tehát nem csak gyerekeknek, hanem szülőknek és nagyszülőknek is ajánlott.

 

Fotó: Hídlap

Kereső

Kiválasztás törlése