hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Ítélet születhet a verekedő esztergomi hajléktalan ügyében
Online hírfolyam
Ítélet születhet a verekedő esztergomi hajléktalan ügyében
2018. júl. 10. / 11:25

Majdnem halálra verte a nőt a hajléktalan férfi.

Az esztergomi hajléktalan még tavaly szeptember 29-én beitalozott társával egy helyi presszóban. Csatlakozott hozzájuk egy nő ismerősük, akire együtt ittak tovább, később pedig a hajléktalan férfi társának szállásra mentek, azzal céllal, hogy majd ott töltik az éjszakát - írja a Tatabányai Törvényszék oldala.

 

Megálltak egy boltnál, hogy további szeszt vegyenek maguknak, és itt pedig a hajléktalan férfi a nő akarata ellenére próbálkozni kezdett nála. Összevitáztak, és dulakodni kezdtek, a férfi két-három alkalommal pofon ütötte a nőt, a nő egyszer megütötte a férfit.

 

Erre a férfi bedühödött, és a testét kezdte el ütlegelni a nőnek, aki már nem tudott védekezni. Egy idő után a hajléktalan férfi abbahagyta a bántalmazást, és együtt tovább indultak. A férfi a házban, amelyet szintén hajléktalanok laktak, ismét ütni kezdte a nőt, és szidta őt, majd egyszer csak befejezte, és elaludtak.

 

A nőnek másnap fájt a hasa, de hazament, és dolgozni is kezdett, de nem múltak el a fájdalmai, így kivizsgáltatta magát. Az orvosok megállapították, hogy lépsérülést szenvedett, és azonnali műtétre van szüksége. A lépét eltávolították.

 

A hajléktalan férfi ellen életveszélyes sérülés okozása miatt emeltek vádat, első tárgyalása Tatabányán, július 13-án pénteken lesz. A tárgyalás során meghallgatásokat terveznek, de ítélet is születhet.

 

Fotó:WMN (Illusztráció)