2019. június 17. hétfő - Laura
Online hírfolyam
2018 júl. 12.
Közel 250 embertől nagyjából 70 milliót csalt ki egy nő

A nőnek esztergomi áldozata is volt, és a városban indult a nyomozás a ravasz nő ellen.

Egy budapesti nő az ország több pontján vert át embereket, köztük egy esztergomit is és a megyéből még további két embert. A nőnek nem volt munkája ezért úgy gondolta csalással szerez pénzt magának. Kétféle módszert vetett be, és telefonon keresztül kereste fel áldozatait - írja az ugyeszseg.hu.

 

2017 január és október közt az esetek egy részében azt hazudta, hogy a cége a felhívott személyek ügyvezetése alatt álló gazdasági társaságokat reklámozza az interneten, melyre korábban már szóban vagy telefonon kötöttek szerződést, ezért a hirdetés díjának megfizetésére szólította fel őket.

 

A valóságban azonban a csaló nő által megkeresett egyik cég sem kötött szerződést vele. A nő határozott fellépésének következtében a megtévesztettek a megadott bankszámlára átutalták a pénzt.

 

A nő olyan módszerrel is csalt ki pénzt, hogy ügyvédnek, közjegyzőnek, gazdasági vezetőnek, minisztériumi dolgozónak adta ki magát, álnéven mutatkozott be, majd közölte, hogy a minisztérium nagy összegű kártérítést ítélt meg a megkeresett személy  ügyvezetése alatt lévő gazdasági tárasaságnak, melynek utalásához „kártérítési fedezet” címén meghatározott pénzösszeget kért.

 

A nő jellemzően olyan magas összegű, több millió forintos kártérítést hozott fel, ami elegendő volt ahhoz, hogy az áldozatokat a pénz reményében rábírja a fizetésre.

 

A nő közel 70 millió forintot szerzett így magának. A pénzt magára, drága járművekre és nyaralásra költötte.

 

A csalásokat a nő a testvérével együtt követte el, aki időközben megszökött, vele a rendőrség egy külön eljárásban foglalkozik. A nő akár tizenkét év börtönt is kaphat, ezenfelül az ügyészség indítványozta , hogy kobozzák el vagyonát, és hogy fizesse vissza a kicsalt pénzt az áldozatoknak.

 

Fotó: Új Szó/Getty Images (Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése