hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Megkezdődött a Kesztölc és Dorog közti útszakasz felújítása
Online hírfolyam
Megkezdődött a Kesztölc és Dorog közti útszakasz felújítása
2018. júl. 12. / 12:25

A közelmúltban lezúduló nagy mennyiségű eső miatt vált szükségessé a felújítás.

 

Nemrég elkezdődött a 10-es számú főút Dorog és a kesztölci elágazás közötti szakaszának felújítása, amely 72 millió forintból, a 2017–2018. évi komplex útfelújítási program keretében valósul meg - írja a kesztolc.hu.

 

Az előkészítési munkálatokat a kivitelező cég munkatársai már június elején elvégezték: akkor a szakemberek mintegy 1 méteres szélességben az úttest két oldalán felmarták a földet, majd néhány nappal később földárkot is létesítettek.

 


A Magyar Közút Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint ezek az apróbb munkálatok a vízelvezető rendszer fejlesztéséhez járulnak hozzá. A közelmúltban több alkalommal hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső a főút egyes részein többször megrekedt, ezáltal indokolttá vált a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása.

 

A megye és egyben az ország egyik legforgalmasabb útjának 820 méteres szakaszát jelenleg új burkolattal látják el, a későbbiekben pedig az elhasználódott közlekedési táblákat is kicserélik. A felújítási munkálatok várhatóan július utolsó hetében fejeződhetnek be.

 

Fotó:kesztolc.hu