2019. május 22. szerda - Júlia, Rita
Online hírfolyam
2018 júl. 23.
Jótékonysági futókhoz lehet csatlakozni Esztergomban

Országos jótékonysági futás egyik helyszíne lesz Esztergom hamarosan. Bárki csatlakozhat a sportolókhoz, akik várják az adományokat.

Augusztus 15-tól 20-ig zajlik le a székesfehérvári Heti Betevők szervezet számára rendezett jótékonysági futás. A csapat sanyarú sorsú embereken igyekszik segíteni ételosztással, adományokkal - írja az Infoesztergom.

 

Már 12. alkalommal zajlik le ez a jótékonysági futás, mely minden évben más-más célokért indul útnak, hogy segíthessen a rászorultaknak. A futás során egy 8-10 fős csapat futja végig a távot. Van, aki teljes egészében, van, aki egyes szakaszokat. Az út során az érintett településeken bárkinek lehetősége van becsatlakozni, akár futva, akár kerékpárral.

 

A futás Székesfehérvárról rajtol, majd Esztergom - Komárom - Győr - Celldömölk - Veszprém útvonalon Székesfehérváron ér célban.

 

A szervezők pedig közben az érintett városokban minél több sportolót szeretnének bevonni a rendezvénybe, népszerűsítve a futást, a mozgást, az egészséges életmódot.

 

„A világban, és kis hazánkban is mindig van ok, amiért jótékonyan futhatunk.
Futhatunk az egészségünkért, futhatunk, hogy jól érezzük magunkat, futhatunk, hogy hasonló gondolkodású embereket, tájakat ismerjünk meg, a jóleső fáradtságért, a szabadság érzéséért. Futhatunk versenyeket, hogy teljesítsük az általunk kitűzött célt, megvalósíthassuk álmainkat.

 

Futhatunk egy jó célért, hogy segíthessünk másokon, mi sportolók a magunk módján.

 

Elindulhatunk az országban, városokon, falvakon, hogy úttalan és forgalmas utakon áthaladva felhívjuk a figyelmet a szegényekre, az elesettekre, a cserbenhagyott állatokra, az éhezőkre, a fogyatékkal élőkre. Beszéljen róluk az ország, ismerjék meg őket, vegyenek tudomást róluk. Vigyük hozzájuk adományainkat, szeretetünket.

 

Hisszük, és hittel valljuk: Minden emberben benne van a segítőkészség, a jóakarat. Csak elő kell hozni, engedni kell, hogy feltörjön a lelkünkben” – ismertette a szervezők hitvallását Lajkó Csaba ultrafutó, jótékonysági futó.

 

A jótékonysági futás időpontja:
2018. augusztus 15 – augusztus 20.

Rajt:
2018. augusztus 15. 8:00 óra.

Gyülekező:
2018. augusztus 28. 6:30-tól a székesfehérvári Alba Plaza előtt. 7:30-kor átvonulunk az Országalmához, közös fotózás után indulunk utunkra.

Útvonal:

1. nap: Székesfehérvár – Esztergom: 96 km

2. nap: Esztergom – Komárom: 55 km (rajt: 10 óra)

3. nap: Komárom – Győr: 50 km (rajt: 10 óra)

4. nap: Győr – Celldömölk: 74 km (rajt 8 óra)

5. nap: Kemeskápolna – Veszprém: 79 km (rajt 8 óra)

6. nap: Veszprém – Székesfehérvár: 46 km (rajt 9 óra)

 

Fotó:Infoesztergom

Kereső

Kiválasztás törlése