2019. október 21. hétfő - Orsolya
Online hírfolyam
2018 aug. 28.
Még lehet igényelni az esztergomiaknak az egyszeri, téli rezsicsökkentést

Október 15-ig lehet igényelni az egyszeri, téli rezsicsökkentést, azon esztergomiaknak, akik korábban még nem éltek a lehetőséggel.

Tisztelt Lakosság!

 

A kormány egyetértett azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségekhez. Ezért előzetes felmérés indul annak érdekében, hogy azok, akik földgáz, vagy távhőszolgáltatást nem vesznek igénybe és így nem részesültek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben, megkaphassák az egyszeri természetbeni támogatást - írja a Városháza közleményében.

 

A Kormányhatározat alapján háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be Esztergom Város Polgármesteri Hivatalának Közjóléti és Köznevelési Csoportján (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.; Tel.:542-022) legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő.

 

Az igénylőlap ITT letölthető, vagy a www.esztergom.hu honlapon is elérhető!

 

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint háztartás az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

 

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III.8.) Korm. rendelet szerinti fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatásban részesült lakossági fogyasztó vagy fogyasztói közösség, illetve a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 39/2018. (III.12.) Korm. rendelet szerinti, a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő árkompenzáció jóváírásban részesült, távhőszolgáltatást igénybe vevő fogyasztó.

 

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre. Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában adja le nyilatkozatát, tekintettel arra, hogy a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálatot folytat le.

 

Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő már korábban részesült a 12.000,- Ft összegű juttatásban a gáz- vagy távhőszolgáltató által, rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.

 

2018. október 15-ig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség, az igényelt támogatás kiosztásáról, átvételi helyéről és módjáról későbbiekben tájékoztatja a lakosságot a kormány döntése értelmében az önkormányzat.

 

Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

 

Fotó: infoKiskunfélegyháza (Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése