2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2018 szept. 12.
Lábatlan ismét ünnepel a hétvégén

Borsétány, főzőverseny, kiállítás, koncertek. Idén is várossá válását ünnepli a település.

Lábatlan várossá válásának 14. évfordulója alkalmából rendezendő Városi Napok programsorozat szeptember 14-16. között kerül megrendezésre az alábbiak szerint:

 

Szeptember 14-én pénteken 16,30-tól a Gerenday Kertben borsétány várja a vendégeket, ahol a lábatlani borászok kínálják ízletes boraikat, a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pedig a finom pogácsákat. 17 órakor a Ferenczi Gábor festőművész HA-JÓ című kiállításának megnyitójára várjuk az érdeklődőket - írja a gerendayhaz.hu.

 

A tárlatot megnyitja Sopotnik Zoltán költő, közreműködik Hunyadi László gitáron és szaxofonon 18 órakor a „sétányszínpadon” a Táti Férfikórus bordalokkal színesíti a borsétányt, majd Kiss László, Béres Ferenc díjas énekművész csodás magyar dalokat ad elő koboz és gitárkísérettel.

 

19,30 órától fényfestéssel Ferenczi Gábor festő és Orgoványi Gábor grafikus alkotásai lesznek láthatók a Holcim Emlékház oldalán Hunyadi László zenei (ének és szaxofon) aláfestésével. Az estet Schmidt Attila harmonika muzsikájával, finom borok kóstolgatásával zárjuk.

 

Szombaton három helyszínen folytatódnak a programok.

 

A Duna-parton 10 órától a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület várja a szurkolókat a Lábatlani Sirály Kupa – térségi népszerűsítő kajak-kenu versenyre. A Dámvadasi Vadászháznál 10 órától a XIII. Városi Vándorkupa 3D Íjászversenyre kerül sor a lábatlani Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály szervezésében. A Gerenday Kertben 11 órától kerül megrendezésre immár XVI. alkalommal a hagyományos főzőverseny.

 

A versenyre városi és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését várjuk, idén a HAL jegyében. Bármilyen ételkategóriában lehet indulni, de díjazásra csak a halból készült ételek kerülnek. Nevezni előzetesen regisztrációval lehet.

 

A regisztrációs lapot és díjat a Gerenday Közösségi Házban lehet leadni szeptember 13-ig. Nevezési díj csapatonként 1500,- Ft. (Helyszínen nevezni Bartos Kálmánnál lehet 2000,- Ft nevezési díjjal.) A zsűri elnöke Wossala Rozina, a Konyhafőnök című műsor zsűri tagja lesz. A nap folyamán ugrálóvárral, mászófallal, játszóházzal, kézműves foglalkozással várjuk az ifjabb korosztályt.

 

14 órától indul a Március 15-e térről a városnéző kisvonat, melyen 17 óráig lehet utazni a megszokott útvonalakon a város területén. A Gerenday Kertben eközben folytatódnak a programok. 14,30-tól a lábatlani Napfény Mazsorett csoport bemutatóját láthatjuk.

 

15 órakor a Trambulin Színház szórakoztatja a közönséget Udvari bolondok gólyalábas próbatételei című előadásával. 16 órától a Szivárvány Tánccsoport és az Elit Dance School fergeteges táncprodukciói következnek.

 

17 órakor sztárvendégünk, L.L. Junior lép színpadra, ezt követően, kb. 17,50-kor kerül sor a Főzőverseny eredmény hirdetésére, majd a Thara Tánciskola hastáncbemutatóját láthatjuk. 19 órakor ismét fergeteges koncert lesz a színpadon, Szekeres Adrien gyönyörű dalait hallhatjuk, énekelhetjük közösen a művésznővel.

 

A nap végén a népszerű Szalai Band zenekar slágerzenéire lehet ropni a táncot egészen éjfélig. Októberben 9. alkalommal várunk a Lábatlan-Karva maratonon. Korlátozott számú nevezésre van lehetőség, a Polgármesteri Hivatalban, vagy a maraton.labatlan.hu oldalon. A rendezvényen három darab nagy értékű kerékpár kerül kisorsolásra.

 

Fotó:labatlan.hu

Kereső

Kiválasztás törlése