2019. július 20. szombat - Illés
Online hírfolyam
2018 szept. 24.
Újabb győzelmet arattak a dorogi kézislányok

Az NB I/B-s bajnokság második fordulójában Dunaújvárosba látogattattak a dorogi kézilabdás lányok.

Vendéglátónk gyakorlatilag a Dunaújvárosi KKA első osztályú ifjúsági csapata volt, akik az első fordulóban ugyancsak győzelemmel mutatkoztak be, idegenben verték magabiztosan a Pázmánd-Gárdony csapatát. Győri, Imrei, Kemenczik, Kaposvári, Takács, Szabó és Forgács Klaudia összeállításban kezdtük a találkozót - írja a dorogisport.hu.

 

A házigazdák az első pillanattól kezdve nagy iramot diktáltak. Sokkal nagyobb sebességfokozatban játszottak, mint előző héten a Velencei tó partján. 2 perc után 3-0-ás állást mutatott az eredményjelző. Ezután Takács Angéla révén megszületett az első dorogi találat, ám a Kohász továbbra is uralta a találkozót, a különbség 10 percnyi játék után 5 gólra duzzadt (8-3).

 

Ezt követően érezhetően kicsit kezdtünk megnyugodni. Szabó Janka és Takács Angi góljaival sikerült felzárkózni. Néhány percig sikerült látóhatáron belül maradnunk, ám a 18-ik perctől, újra felgyorsították játékukat az újvárosi lányok és egyre távolodtak tőlünk. 29 perc után magabiztosan hét góllal vezettek (20-13). Ekkor emberelőnyben támadhattunk, amit Szabó Janka ki is használt (20-14), majd 15 másodperccel a félidő vége előtt a hazai vezetőedző időt kért. Lehozták a kapust, úgy támadtak.

 

A figurájuk közben sikerült megzavarni őket, s kidobták oldalt a labdát. Szabó Janka gyorsan elvégezte a bedobást és a 30 méteres lövése a dudaszó előtt behullott a Kohász kapujába (20-15). A második játékrészre érezhetően egy sokkal bátrabb és elszántabb csapat érkezett a pályára a dorogi öltözőből. Védekezést váltottunk, gyorsabb döntésekre kényszerítettük a hazai támadókat, bátran felléptünk és rengeteget ütköztünk. A védekezésben megszűrt labdákkal pedig megkezdtük a felzárkózást mínusz 6-ról (22-16).

 

Védekezésünk egyre bátrabb és ezzel egyidejűleg nyitottabbá vált, és amikor nagy nehézségek árán a hazaiak kialakítottak egy helyzetet Győri Ági volt rendre a végállomás. A 6 perces újvárosi gólcsend alatt pedig háromszor találtunk be (25-25). Ekkor gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött.A hazaiak megpróbálták felvenni tempónkat, de ez nem sikerült nekik. Gyakorlatilag szétfutottuk az NB I-es ifjúsági csapatot! Ági pedig továbbra is brillírozott. 27-31-es állásnál még büntetőt is védett. Az utolsó három percben pedig már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat szerzi meg a győzelmet.

 

Végeredmény Dunaújvárosi KKA U19 – Dorogi ESE 30-33 (20-15) Összeállítás: GYŐRI Ági (kapus) – Imrei Nóra 1 gól, KEMENCZIK Martina 5 gól, KAPOSVÁRI Anita 3 gól, TAKÁCS Angéla 5 gól, SZABÓ Janka 10 gól, FORGÁCS Klaudia 7 gól. Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – Forgács Viktória 1 gól Turák Antónia 1 gól, Előd Nikoletta, Kosik Adél, Markos Réka, Molnár Eszter, Tolvaj Dorka.

 

Bona Gergő, edző: „Komoly nehézségek elé állított minket a Dunaújváros az első félidőben, de álltuk a sarat, és nem adtuk fel. A szünetben taktikát váltottunk és ez láthatóan megzavarta a hazai csapatot. Tisztában vagyunk erényeinkkel és ezeket ma meg is mutattuk. Nagyon büszkék lehetünk, hiszen egy emberes feladatot oldottunk ma meg, nem csak szívvel, hanem használtuk a fejünket is!”

 

Ifjúsági csapatunk egy szoros kiélezett küzdelmet hozó mérkőzésen vereséget szenvedett. Dunaújvárosi KKA NKFT II – Dorogi ESE 27-25 (12-14)

 

Fotó:dorogisport.hu/Dali Emese, Tolvajné Gál Erika

Kereső

Kiválasztás törlése