2019. július 20. szombat - Illés
Online hírfolyam
2018 okt. 15.
Csütörtökön ülésezik a képviselőtestület

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülését 2018. október 18-án (csütörtökön) 9 órára a Városháza nagytermében tartja.

 

A testület tájékoztatót hallgat meg az Esztergomi Tankerületi Központhoz tartozó köznevelési intézmények fenntartói és működtetői feladatellátásáról, pályázatot ír ki a Féja Géza Közösségi Ház igazgatói állására. Döntenek a képviselők a legalább 70 éves, valamint nagycsaládosok juttatásáról.

 

Az 5. számú gyermek háziorvosi körzetben változott az egészségügyi szolgáltató, dönt a testület az iskolaorvosok támogatásáról és Dr. Strofek Tamás háziorvos támogatásáról. A képviselők költségvetési átcsoportosításokról is, valamint a Stabilizációs programról is döntenek. A testület felülvizsgálja a helyi adókról szóló önkormányzati rendeletét, módosítja a belső ellenőrzési tervét, az SZMSZ-ét, foglalkozik a házasságkötéssel, élettársi kapcsolattal összefüggő anyakönyvi eljárásban fizetendő díjakkal.  

 

Döntenek a képviselők alapítványok támogatási kérelméről, dönthetnek arról, hogy a tilosban parkoló autókra lehessen kerékbilincset tenni. Döntéseket és elvi döntéseket hozhat a testület ingatlanok értékesítéséről, hasznosításáról, vásárlásáról, bérbeadásáról. Zárt ülésen döntenek a képviselők a Szabó Erna-díj és a Korányi József-díj „Esztergom Sportjáért” díj adományozásáról.

 

Dönt a testület a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjának III. ütemére benyújtott támogatásokkal kapcsolatban, valamint az Északdunántúli Vízmű Zrt. területi igényéről. Foglalkozik a testület a városi piac gazdasági bejáratának ügyével és a piac építésének organizációs tervével, döntést hoz a Strigonium Zrt. saját tőkéjéről.

 

Tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők az aktuális peres és peren kívüli jogvitás ügyekről.  Romanek Etelka tájékoztatja a képviselőket a két ülés közti eseményekről, a lejárt idejű határozatokról, a 2018 első 9 havi gazdálkodásáról, forrásfelhasználásról, a vis maior támogatások felhasználásáról. Dr. Szerencsés Gergely István, a Közbeszerzési Bizottság elnöke az egymillió forintot meghaladó és a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzésekről tájékoztatja a képviselőtársait.

 

Forrás: ESZTERGOMI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

 

Kereső

Kiválasztás törlése