2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2018 nov. 08.
Az árokba rántotta, majd harapdálni kezdte az ismerős kutyája Kesztölcön

Nekitámadt a kutya, nem tudták  róla leszedni.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott családjával Kesztölcön egy argentín dog fajtájú kutyát tartott. A megtámadott illető február 20-án megállt a vádlott lakóhelye előtt a járdán, hogy vele, mint ismerősével beszéljen - írja a megyei ügyészség közleménye.

 

A vádlott kiment az udvarra, és figyelmetlenségből elfeledkezett nem zárta el biztonságosan a kutyáját. Az eb a vádlott által kinyitott kapun keresztül kiszaladt a járdára, ráugrott a kint álló ismerősre, az árokba rántotta őt, és több helyen testszerte megharapta.

 

A vádlott azonnal a ismerőse segítségére sietett, többször visszahívta a kutyát, és a kapu mellett elhelyezett bottal ütlegelni kezdte az állatot, hogy rábírja arra, engedje el áldozatát, és menjen vissza az udvarra. A kutya azonban nem fogadott szót, nem engedte el az illetőt.

 

Az állat figyelmét az áldozatról egy arra haladó autó terelte el. A sértettnek a kutya támadásából harapásos sérülései, valamint 8 hét alatt gyógyuló szárkapocscsonttörése keletkezett, a sérülések miatt a sértett február 20- tól  június 18-ig kórházi kezelés alatt volt.

 

Az ügyészség azt javasolta, hogy pénzbüntetésre ítélje a vádlottat.

 

Fotó:nepszava.hu(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése