2019. június 26. szerda - János
Online hírfolyam
2018 nov. 08.
Különleges ősbemutatóval készül az esztergomi kamaraszínház

Videójelenetek, a tudatalatti, egy igazi belső találkozás.

Holnap este 19 órakor A Művelődés Háza Esztergom kamaratermében tartja  Vörös István: Találkozások önmagammal c. művének ősbemutatóját Bacsa Ildikó és Kéner Gabi főszereplésével a Babits Mihály Kamaraszínház - írja a társulat közleménye. 

 

Az előadásról a közleményben így írnak:

 

"Mért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét? Mért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása. A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént. Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről. Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekciójára teszünk kísérletet.

 

Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket. Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk? Igen is, nem is. Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig. A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel. Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított. De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez, vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz."

 

Vörös István: TALÁLKOZÁSOK ÖNMAGAMMAL Játsszák: Bacsa Ildikó és Kéner Gabriella Zene: Ágoston Máté Videó: Mudrák Tamás, Steindl Ábel Fény/hang: Kovács Vince, Vincze Péter A rendező munkatársa: Vereckei Kata Rendezte: Kaj Ádám

 

Az előadásban videójeleneteket is vetítenek, melyek egyikéhez a Vaszary Kolos Kórház adta a forgatási helyszínt.

 

Fotó:Sajtóközlemény

 

Kereső

Kiválasztás törlése