2019. július 18. csütörtök - Frigyes
Online hírfolyam
2018 dec. 03.
Megnyílt a forgalom előtt az esztergomi Baross utca a vasútállomás környékén

2018. november 30-án délutántól ismét használhatják az autósok a Baross Gábor utca Rákosrendező – Esztergom vasútvonal fejlesztésében érintett szakaszát.

A vonal korszerűsítésével egyidejűleg Esztergom állomás is átépült, a buszvégállomás építése még zajlik - írja a nif.hu. A hozzátartozó megközelítő út, a Baross Gábor utca Bem tér és az új körforgalom közötti szakaszán a burkolat teljes egészében elkészült, a gyalogátkelőhelyeket kialakították, a forgalmat szabályozó kresz-táblákat kihelyezték.

 

Az önkormányzattal közös törekvés volt, hogy az útszakasz mielőbb használható legyen, ennek érdekében tegnap délután megnyitották azt a forgalom előtt. Tekintettel a környező munkálatokra, biztonsági okokból jelenleg még sebességkorlátozás van érvényben az érintett útszakaszon. A Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg.

 

A beruházás keretében 51 km hosszan valósul meg a vasútvonal villamosítása, a teljes szakaszon kiépítik a kiegészítő biztosítóberendezéseket, valamint a kapcsolódó építési munkálatokat is elvégzik. A kiegészítő biztosítóberendezési munkálatok külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban valósulnak meg.

 

Várhatóan 2019. tavaszára befejeződik az utastájékoztatási berendezések létesítése is. Ezzel teljessé válik a 2. számú vasútvonal korszerűsítése. A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrás felhasználásával valósulnak meg.

 

Fotó: Szalánczay Péter/Infoesztergom

Kereső

Kiválasztás törlése