2019. június 26. szerda - János
Online hírfolyam
2018 dec. 05.
Droghálózatot építettek ki a térségben

Közel 10 millió forintnyi drogot és másfél milliónyi készpénzt halmozott fel a térségi mini drogkartell. Esztergomban is terítették az árujukat.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy tatai és két esztergomi, valamint kábítószer-kereskedelem miatt négy táti, egy lábatlani és egy nyergesújfalui lakos ellen - írja a police.hu.

 

Az esztergomi rendőrök négynapos akció keretében fogták el a mini kartellt, valamint egyéb nyomozási folyamatokon is dolgoztak. 2017. december 8. és 11. között több mint három és fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint tablettákat és kábítószergyanús fehér port foglaltak le, amelyek kereskedelmi értéke meghaladja a 8,5 millió forintot.

 

Lefoglaltak továbbá még az anyag méréséhez és adagolásához használt eszközöket és több mint másfél millió forint készpénzt. A csapat egy több személyből álló fogyasztói kör részére Esztergomban és a környező településeken kábítószert adtak el.

 

A kilenc drogárus közül a rendőrök hat főt vettek őrizetbe. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2017. december 11-én elrendelt.

 

A rendőrök további tizennégy személyt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása miatt. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt is kimutatta, hogy fogyasztottak drogot.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Esztergomi Rendőrkapitányság minden feladatát ellátta, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 

Fotó:police.hu

Kereső

Kiválasztás törlése