2019. május 22. szerda - Júlia, Rita
Online hírfolyam
2019 jan. 03.
A SÁRISÁPI VILÁGTALANOKÉ A MARKÓ KUPA

A hagyományoknak megfelelően karácsony előtt, december 22-én került sor az esztergom Pézsa Tibor Sportcsarnokban, a felnőtt csapatoknak szervezett Markó Kupára.

Az egynapos rendezvény nevezési csúcsot hozott, hiszen 12 csapat küzdött meg a végső helyezésekért. A sorsolás után 2X6-os csoportok alakultak ki. Az ,,A” csoportban a mindig erős, főleg futsalosokból álló F.C. FIRKA és a VILÁGTALANOK néven induló sárisápi játékosokból álló gárda emelkedett ki és jutottak a rájátszásba. A ,,B” jelű csoportban a régi lábatlani játékosokból álló HUNGÁRIA, valamint az esztergomi játékosok alkotta LÚSÖSZ jutott tovább.

 

A keresztbejátszás első mérkőzésén a tavalyi győztes LÚSÖSZ meglehetősen simán kikapott a szép focit játszó F.C. FIRKÁTÓL. A másik meccset szoros csatában a VILÁGTALANOK nyertek a HUNGÁRIA ellen és jutottak a döntőbe, ahol az FC FIRKA volt az ellenfelük. A 3. helyet a HUNGÁRIA szerezte meg a nagyon csalódott LÚSÖSZ ellen. A döntőben talán többen voksoltak előzetesen az F.C. FIRKÁRA, mint a sárisápi VILÁGTALANOKRA, de nem így alakult.

 

Végül nagy küzdelem után a későn hajrázó FC FIRKA csupán szépíteni tudott a már 2-0-ra vezető Világtalanok ellen, így második lett. Kupagyőztes a VILÁGTALANOK csapata! Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező méltatta Markó Béla életútját. ,,BUCKÓ", ahogy sokan ismerték és emlegetik ma is, több mint 500 bajnokit játszott Esztergomban, 41évesen vonult vissza, a város labdarúgásának egyik ikonja. Családi és sportszakmai élete példaértékű a mai generációnak.

 

Forrás, fotó: Pézsa Tibor Sportcsarnok, Esztergom

Kereső

Kiválasztás törlése