2019. június 17. hétfő - Laura
Online hírfolyam
2019 jan. 07.
A HATÓSÁG IS ELUTASÍTJA A KESZTÖLCI HULLADÉKLERAKÓT

A jegyző elutasította a kérelmet, a kesztölciek tiltakoznak, Völner Pál országgyűlési képviselő sem támogatja a 117-es út mellett tervezett hulladéklerakót - írja a kesztolc.hu-n Lehoczki Dávid.

A napokban a kesztölci Facebook-csoportban arról írtak, hogy a 117-es út mellett hulladéklerakó lesz, volt, aki azt is tudni vélte, hogy már engedélyt is kaptak. Nem járultunk hozzá a beruházás engedélyezéséhez, mondta kérdésünkre Vöröskői István polgármester. A Geo Homok Kft nem veszélyes hulladékhasznosító telep engedélyezését kérte. Tavaly novemberben Kesztölc jegyzője, Bognárné Solymoskövi Veronika elutasította az előzetes szakhatósági hozzájárulást.

 

Ez a döntés is megtalálható az illetékes hatóság, a Tatabányai Járási Hivatal végzésében, mely a napokban született meg. Vöröskői István polgármester elmondta, hogy az érvényes rendezési terv szerint nincs lehetőség a megjelölt területen arra, hogy szemétlerakót létesítsenek. A Képviselő-testület tagjai egyetértenek abban, hogy nem is fognak hozzájárulni a rendezési terv ilyen értelmű megváltoztatásához. Légrádi-Horkics Angéla elmondta, hogy a Virágzó Kesztölc Egyesület tavaly novemberben hivatalos beadvánnyal fordult a hatósághoz és a Facebook-oldalukon keresztül a nyilvánossághoz.

 

Álláspontjuk szerint a település környezetét és a pilisi turizmus fejlődését is veszélyeztetné a terv. Nyírő András, az egyesület elnöke szerint Kesztölcnek semmi szüksége hulladéklerakóra, és ha a cég fellebbez, akkor mindent megtesznek azért, hogy ezt a tervet megakadályozzák. Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő sem támogatja azt, hogy Kesztölc határában hulladéklerakót létesítsenek. Hangsúlyozta: "a kesztölciek akarata ellenében nem valósulhat meg egy ilyen beruházás."

 

Forrás, fotó: kesztolc.hu

Kereső

Kiválasztás törlése