2019. augusztus 22. csütörtök - Menyhért
Online hírfolyam
2019 febr. 08.
Négyéves kislánya szeme láttára verte élettársát

A kislányát szidalmazta, és élettársát verte részegen az esztergomi férfi.

 

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal az agresszív, kötekedő apával szemben, aki gyermeke jelenlétében szidta és verte az élettársát, valamint a kislányt is trágár szavakkal illette - tudtuk meg a megyei főügyészség sajtóosztályától.

 

A férfi élettársi kapcsolatából 2013-ban és 2015-ben két kislány született, akiket közösen neveltek az élettársa előző házasságából származó, 2001-ben született gyermekével együtt. A család Esztergom-kertvárosban lakott albérletben. A férfi havi rendszerességgel fogyasztott alkoholt, amitől lerészegedett és agresszív, erőszakos, kötekedő magatartást tanúsított.

 

Az apa ennek során szidalmazta, trágár szavakkal illette az élettársát, amelynek sokszor tanúja volt az akkor 4 éves közös kislányuk. A gyermek többször rászólt az apjára, hogy ne igyon, és ne bántsa az édesanyját. A férfi a kislányt ittas állapotban trágár kifejezéssel illette, vele szemben elutasító magatartást tanúsított, a hozzábújó sértettnek azt mondta, hogy „tűnj el innen!”

 

A kislány az apjától hallott csúnya kifejezést átvette, és az édesanyjára alkalmazta, amikor mérges volt rá, továbbá agresszívvá vált, megütötte a kistestvérét. Az apa 2017. december 21-én, egész nap ivott, amiért az élettársa szemrehányást tett.

 

A férfi ezen feldühödött, kiabált, a ruhaszárítót széttörte, majd nem sokkal később elhagyta az otthonát. A férfi este hazament, ököllel ütötte az ablakot, és berúgta a bejárati ajtót, az élettársával veszekedett, akit a tarkóján megütött.

 

A legnagyobb gyerek rendőröket hívott a helyszínre, ez vetett véget a vádlott agresszív magatartásának, amelynek tanúi voltak a gyerekek. Az anyának a bántalmazás során sérülése nem keletkezett.

 

A férfi a 4 éves kislánya vonatkozásában a szülői kötelezettségeit súlyos fokban megszegte, veszélyeztette a kislánya erkölcsi és érzelmi fejlődését.

 

Az ügyészség a férfit – a 4 éves kislánya sérelmére elkövetett cselekmények miatt – kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, melynek büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés. Az apa büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

 

Fotó:Szülők Háza Magazin(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése