2019. május 21. kedd - Konstantin
Online hírfolyam
2019 febr. 20.
Jogerős ítélet a kislányát elhanyagoló dorogi anya ügyében

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az anyát, aki 2010-ben született kislányával nem törődött, vele együtt csavargott, a társaságában alkalmi ismerőseivel italozott, náluk aludt.

A vádlott egyedül nevelte a 2010-ben született kislányát egy dorogi lakásban. Az anya rendszeresen ivott, alkalmi ismerőseivel, barátaival több napon keresztül csavargott, miközben gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másra bízta - írja a Tatabányai Törvényszék oldala. Egy alkalommal, amikor az asszony műkörmöshöz ment, a sértettet egy rövid ideje megismert családra bízta, ami ahhoz vezetett, hogy a kislánya szexuális bűncselekmény áldozata lett – az elkövetőt elítélték.

 

Az anya ezután nem tartotta szükségesnek, hogy a lányát pszichológushoz vigye, segítse a trauma feldolgozásában. A nő nem gondoskodott a gyermek tisztaságáról, ruhái rendezetlenek, koszosak voltak, a kislány többször visszatérő tetű fertőzését sem kezelte.

 

A kislány sokszor tanúja volt a vádlott és férfi ismerősei italozásának, többször ott aludt el, ahol édesanyjával tartózkodott, például a Duna parton, vagy a vádlott férfi ismerőseinél. 2017 júliusában az anya az esztergomi Mária Valéria hídon ittas állapotban kiabált, aktuális partnerével együtt megpróbált leugrani a hídról, miközben az akkor hét éves sértett is velük volt, aki megijedt, remegett, amikor kiértek a rendőrök.

 

A hatóságok többszöri felhívása ellenére az asszony nem változtatott az életvitelén, 2014 decemberétől a családsegítő szolgálat alapellátás keretében gondozta a kislányt, 2018-ban pedig nevelőszülőnél helyezték el.

 

Az anyát az Esztergomi Járásbíróság 2019. február 19-én kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet jogerős.

 

Fotó:patriota.info(Illusztráció)

 

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése