2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2019 márc. 12.
Lopott kocsival utazott haza az esztergomi munkásszállóról

Kirúgták a melóból, gondolta hazamegy Békésbe más kocsijával.

 

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki Esztergomból úgy utazott haza, hogy a munkásszállásról jogtalanul magához egy indítókulcsot, és a gépjárművet Békésig vezette - írja a megyei ügyészség közleménye.

 

A férfi 2018. június 20. napjáig egy esztergomi üzemben dolgozott, ekkor elbocsátották. A férfi másnap a munkásszállóról békési lakóhelyére kívánt távozni. A  reggeli órákban – miután a munkásszállón lakó személyek munkahelyükre távoztak – az általa lakott szobával szomszédos szobából az erkélyen átmászva és a nyitott teraszajtón bement, és magához vette a lakótársa autójának indítókulcsát abból a célból, hogy a kocsit  a tulajdonos tudta és hozzájárulása nélkül jogtalanul használja.

 

Ezt követően a férfi az udvaron parkoló kocsival Biatorbágy érintésével az M1-es és M5-ös autópályán Békésre hajtott. A férfi az autót Békésen a Puskaporos tó közelében állította le, majd onnan a kocsi indítókulcsával együtt lakóhelyére távozott.

 

Az autó 2018. június 21. napján megtalálták és lefoglalták a rendőrök, majd a tulajdonosnak visszaadták. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit pénzbüntetésre ítélje.

 

Fotó: zarnyitas-ajtonyitas.hu(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése