2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2019 márc. 13.
Horányi László Jászai Mari-díjat kapott

Jászai-díjat vehetett át szerdán az Esztergomi Várszínház vezetője, Horányi László színművész a fővárosban.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából művészeti és egészségügyi díjakat adott át szerdán délelőtt a Pesti Vigadóban - írja az Infoesztergom.

 

Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház vezetője. A Jászai Mari-díj állami kitüntetést 1953-ban alapított a magyar kormány színművészeti díjként.

 

Névadója Jászai Mari, a drámai színjátszás nagy művésze volt. A március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a miniszteri művészeti és egészségügyi díjak átadásán.

 

Kásler Miklós úgy fogalmazott, a művészet a lélek talán legfinomabb megnyilvánulása, a művész szeretne értéket adni az emberiségnek és lehetővé tenni az emberek közötti megértést. Köszöntőjében a miniszter kiemelte, a magyar kultúra rendkívül gazdag, és nemcsak az egyénnek, de a nemzetnek is van lelke; biztos, hogy ez önazonosságunk része, több ezer éves kultúránkkal, hagyományainkkal, hitünkkel, történelmünkkel együtt.

 

Fotó:Infoesztergom

Kereső

Kiválasztás törlése