2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2019 márc. 13.
A társasház vagyona terhére életbiztosítást kötött a dorogi közös képviselőnő

A lakók pénzével játszott.

 

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emelt egy dorogi társasház közös képviselőjével szemben, aki a közgyűlés felhatalmazása nélkül a társasház vagyona terhére olyan életbiztosítást kötött, amelynek halál esetére ő volt a kedvezményezettje - írja az Infoesztergom a vádhatóság közlése alapján.

 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2010. július 1-étől látja el a társasház képviseletét. A vádlott nő 2010. augusztus 12. és 2018. június 22. között egy hazai biztosító üzletkötője is volt. A társasház közgyűlésének felhatalmazásával az egyik lakó életbiztosítást kötött 2011. október 7-én, amely szerződést biztosításközvetítőként a nő írt alá.

 

A szerződés 2014. október 16-én, a kockázatviselési időszak leteltével megszűnt, a vádlott azonban a lejárati összeget, azaz 502.986 forintot nem utaltatta vissza a társasház bankszámlájára, hanem a közgyűlés felhatalmazása nélkül újabb, 10 évre szóló életbiztosításba fektette.

 

Az újabb szerződés kedvezményezettje a szerződéses idő elérése esetére az egyik lakó, míg halál esetére a vádlott volt. Az újabb életbiztosítási szerződést a társasház nevében a vádlott írta alá, és biztosításközvetítőként is ő járt el. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Fotó: Népszava (Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése