2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2019 márc. 14.
ISKOLÁSOKAT BUZDÍTANAK SZEMÉTSZEDÉSRE LÁBATLANON

A közösségi oldalon a LábatlaNEWS csoport elindított egy kezdeményezést, ösztönözve a szemétszedést a városban.

 

A részletek: "Átlagos történetként indult, egy család hazafelé autózva észrevette, hogy a Bajót felé vezető úton valaki ismét szétszórta hulladékát. Ami azonban ezután következett az cseppet sem mondható átlagosnak. Az autóban utazó fiúk hazaérve zsákokat, kesztyűt vettek magukhoz és bicajra pattantak, hogy rendbe tegyék a területet. Ezzel azonban nem elégedtek meg, a Dózsa Gy. úton a ‘48-as emlékmű mellett eldobált szemetet is összeszedték, sőt a Dózsa út egy szakaszát felnőttek által is irigylésre méltóan megtisztították."

 

A március 15-i ünnepségen Dinnyés István polgármester a fiúknak az iskolában személyesen köszönte meg a segítséget. A LábatlaNEWS felhívása így szól: "Gyűjts bicajra és takarítsuk ki Lábatlant! Ha osztálytársaiddal, barátaiddal Te is tenni akarsz azért, hogy Lábatlan tiszta és élhető település legyen, akkor segíts! Vagy, ha már eddig is gyűjtötted mások elhagyott hulladékát, most mutasd meg, hogy Te mit teszel településünkért. Fényképezd le a területet, amit szeretnél megtisztítani az eldobált szeméttől."

 

Az önkormányzat portáján ingyen biztosítanak kesztyűt és zsákokat, előtte a tanló nevét osztályát felírják. Így folytatódik a felhívás: "Tisztítsd meg a területet a szeméttől. Ha tiszta, akkor fényképezd le az eredményt, posztold a Facebook/LábatlaNEWS oldalon és írd meg, pontosan honnan szállítsuk el a zsákokat. Tanév végén minden segítő két-két szelet sütire/fagyira vendégünk az Erika Cukrászdában, sőt a résztvevők között egy darab kerékpárt is kisorsolunk. Ha valaki több helyen is segít, többször fog szerepelni a neve a sorsolásnál." - szerepel a lábatlaniak közösségi oldalán.

 

Forrás, fotó: faceboook/LábatlaNEWS

Kereső

Kiválasztás törlése