2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2019 márc. 14.
Megkezdődhet a bajnai térfelújítás

 

 

Új helyen lévő pékség, ideiglenes buszmegálló, folyamatosan változó parkolóhelyek. Várhatóan megkezdődik a Hősök terének két hónapos felújítása, Bajnán.

 

Pallagi Tibor polgármester Bajna közösségi oldalán értesítette a lakosságot arról, hogy, hogy március 18-án (hétfőn) 10 órakor Bajna Község Önkormányzata átadja a munkaterületet a MAPEX BAU Kft. Nyergesújfalu (ügyvezető igazgató: Mayer Zsolt) részére (műszaki ellenőr: Dunapart Kft., Bukovics János) a "Hősök tere felújítása" c. projekt keretében.

 

Amennyiben egyik szakhatóság sem támaszt valamilyen kifogást (pl. buszmegálló áthelyezése, közművek érintettsége), úgy az átépítési munkálatok megkezdődnek. A településen az ún. Sváb Pékség néhány méterre áthelyezésre kerül, ezalatt a pár nap alatt az árusítás szünetel.

 

Terveink szerint a pékség a felújítás után is várja vásárlóit, ugyanúgy, ahogy a gyógyszertár, a húsbolt és az ABC. Az ideiglenes buszmegálló (Budapest irányába) a gesztenyefák alatt lesz kialakítva. Azon buszok, amelyek a Hősök terén lévő parkolóban fordultak meg, a jövőben a Perembolt előtti téren fordulnak és a Vadász Vendéglő oldalán lévő buszmegállóban veszik fel utasaikat vagy a Perembolt előtt is fel lehet szállni.

 

A felújítás több mint 2 hónapot vesz igénybe, a kivitelező kéri a lakosság türelmét, megértését. A pékséghez, a gyógyszertárhoz, a húsbolthoz, az ABC-hez az áruszállítást a kivitelező biztosítja. Arra kérik a lakosokat, hogy figyeljék a forgalomtechnikai jelzéseket és a téren CSAK A KIVITELEZŐ ÁLTAL KIJELÖLT PARKOLÓT HASZNÁLJÁK, amely az építkezés során folyamatosan változik.

 

Lesz, amikor a téren egyáltalán nem lehet parkolni. A nagy volumenű beruházás után kulturált, könnyen igénybe vehető parkolóhelyek kerülnek kialakításra. Mivel a munkaterület átadásra kerül, így az Önkormányzatnak nincs hatása egyéni érdekek kiszolgálására. A munkaterülettel a kivitelező rendelkezik az átadásig.

 

Fotó:Facebook

 

Kereső

Kiválasztás törlése