2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2019 márc. 14.
Anya és fia zaklatta az esztergomi nőt és lányát - Gyilkossággal és felrobbantással is fenyegettek

A zaklatókat a távoltartási végzés sem fékezte meg. Közel fél évig tartott a nő és családjának kálváriája.

 

A gyanúsítottak (anya és fia) 2018. május végétől 2018. augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a nő esztergomi munkahelyén azért, hogy a nővel személyes kapcsolatot teremtsenek. Az elkövetők közül az anya a nőt bántalmazással fenyegette meg.

 

Az anya 2018. október hónaptól különböző közösségi profilok felhasználásával, esetenként a nő nevében valótlan profilokat létrehozva tett közzé bejegyzéseket, illetve küldött üzeneteket, amelyben a nőtt és lányát trágár jelzőkkel illette.

 

Az üzenetek egyikében az anya a nőt megöléssel fenyegette. Az anya  a nő lányának is küldött olyan üzenetet, hogy az édesanyját megöli, továbbá házuk, autójuk felrobbantásával fenyegetőzött.

 

A gyanúsítottak a nő és családtagjai nevében hamis közösségi profilokat hoztak létre, amelyre a férfi gyanúsított által a nőről készített videofelvételeket töltöttek fel, az egyik profilon több horogkeresztet ábrázoló bejegyzést tettek közzé nagy nyilvánosság előtt.

 

Az anyával szemben az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2018. augusztus 22. napján távoltartást rendelt el, azaz kötelezte őt arra, hogy a nőtől tartsa távol magát, ugyanakkor a gyanúsított a nő és családtagjai sérelmére a bűncselekményeket folytatta.

 

Az ügyészség indítványt tett az anya és fia letartóztatásának elrendelésére, mert álláspontja szerint fenn áll egyrészt a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint az anyával szemben annak a veszélye is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

 

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványainak helyt adott, és a férfi letartóztatását 2019. február 25. napján, a nő letartóztatását 2019. március 13. napján rendelte el egy hónap időtartamra.

 

Fotó:Délmagyar(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése