2019. július 19. péntek - Emília
Online hírfolyam
2019 márc. 19.
Az Esztergomi Vitézek elpáholták a bécsi keltákat

Nagy fölénnyel győzedelmeskedtek a felnőtt férfi rögbisek, kiváló formát hoztak.

 

Bécsben 33-12 arányban győzedelmeskedett az Esztergomi Vitézek felnőtt rögbi csapata a Vienna Celtic ellen - írja a csapat közösségi oldala.

 

A fiúk nagyon várták már ez első idei meccset, és rögtön erődemonstrációt is tartottak, hiszen az első félidőben 33-0 előnyre tettek szert. Ugyan a pénteki főpróbás edzés nem sikerült a legfényesebbre, de annál inkább koncentráltabb volt a csapat a szombati meccsen.

 

Már az első akció eredményt hozott, 5 méteres bedobás variációból a csomagot megtolva Koller révén célt értünk el. Majd következett a 3/4 támadások sorozata, amely teljesen bolondott csinált a házigazdákból:

 

- Nyitó poszton Zweli igazi mesterkomponistaként szervezte a játékot - Suiogan Tímár olyan lendülettel indította a támadásokat, hogy Raul Zaiba és Stiglmayer Márk könnyedén cikázott át a védőkön, és nagy bizalmat tanúsítottak a csapattársak iránt, rengeteg labdát juttattak el a szélsőkig

 

- Kellő időben érkezett a támogatás, így mindig volt következő hullám, amiből megint csak célokat értünk el. (Koller 5p, Zweli 5p, Suiogan T. 10p, Zaiba 5p, Kiss 8p) Félelmetes fizikális erőt mutatott a csapat: a téli alapozás soha nem látott konditerem használattal egészült ki, aminek izomtömegben is megvolt az eredménye. Ugyan az ellenfél testesebb játékosokból állt, de bábuként borultak többször is a hátukra, főleg egy-egy Stiglmayer vagy Ágotai ütközés után.

 

A tömegnövelés mellett a jó kondició és kellő ügyesség is megmaradt a szakavatott fitness tréningeknek köszönhetően, ezért egyszerre volt erős és gyors a csapatunk. Itt kell megemlíteni az első sor nagyon magabiztos teljesítményét, akik felvállalták az ütközéseket, és alaposan tizedelték a védőket.

 

A harmadik sor is felnőtt a feladathoz, tisztáztak minden kósza kísérletet a bécsiek részéről, és odaértek a nyílt tolongások következő hullámaira. A félidő után aztán már a cserejátékosok is szóhoz jutottak, jutalomjáték gyanánt: Bíró, Suiogan Károly, Hegedűs Péter, Szekrényessy Zsombor. A bécsiek becsülettel próbálkoztak és a hátralévő időben kétszer is célt értek el, de a meccs öszképét tekintve nem tudtak újítani, így alakult ki a 33-12 #EsztergomiVitézek győzelem.

 

Egyszóval minden esztergomi játékost és edzőt (Zweli) dícséret illet, nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Megérdemelt győzelmet szereztek, mindamellett végre játékban is megvolt az összhang, és mindenki boldogan vonult le a pályáról.

 

Fotó:Youtube

Kereső

Kiválasztás törlése