2019. július 21. vasárnap - Dániel
Online hírfolyam
2019 ápr. 08.
HALÁLOS BALESET OKOZÁSÁÉRT BÖRTÖN

Halálos közúti baleset okozása miatt március 4-én letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki ez után március 16-án újra volánhoz ült, ráadásul ittasan.

A jogosítvány nélkül közlekedő férfi tavaly április 6-án este Tát külterületén autózott. A záróvonalat figyelmen kívül hagyta és előzni kezdett egy tehergépkocsit. Előzés közben nekiütközött a szemből jövő motorkerékpárnak, amely túllépte a megengedett sebességet.

 

A motor és az autó összeütközött, a motor sofőrje a kórházba szállítását követően életét vesztette. Az Esztergomi Járásbíróság 2019. március 4-én halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 2 év 6 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a férfit és 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

A férfi ennek ellenére – mivel még nem kezdte meg a fenti, jogerős szabadságvesztés letöltését – ismét volán mögé ült. Március 16-án éjjel ittas állapotban, utasokat szállítva vezetett autót Esztergomban. Az Esztergomi Járásbíróság a férfit, mint visszaesőt ittas járművezetés vétsége miatt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a járművezetésről és 2 évre a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős, így mind a két szabadságvesztést le kell töltenie.

 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

Fotó: illusztrációs felvétel, internet

Kereső

Kiválasztás törlése