hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Gúnyosan integetett, ezért megütötte az esztergomi áruház parkolójában
Online hírfolyam
Gúnyosan integetett, ezért megütötte az esztergomi áruház parkolójában
2019. ápr. 12. / 12:06

Egy korábbi találkozásukkor nem ítélte megfelelőnek az üdvözlést, ezért eltörte az állkapcsát.

 

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki „gúnyos integetés”-re válaszul úgy megütötte egy másik férfit, hogy annak állkapocscsontja eltörött - írja a megyei főügyészség közleménye.

 

A verekedő 2018. augusztus 5. napján 20 óra 30 perckor odament az áldozathoz Esztergomban egy áruház parkolójában. A megtámadott férfi három barátjával beszélgetett ekkor. A verekedő a férfi barátainak köszönt, velük kezet fogott, majd célpontját, minden előzmény nélkül kézfogás helyett kétszer arcon ütötte.

 

A verekedőt a másik férfi barátai fogták le. A támadó ezután azt közölte az áldozattal, hogy „gúnyosan integetett” neki egy korábbi találkozásuk alkalmával, ezen dühödött fel. A támadó ütései következtében a bántalmazott férfi állkapocscsontja eltört, ennek gyógytartama 8 napon túli, mintegy három hónap.

 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 37.005,-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

 

Fotó:Sonline(Illusztráció)