2019. július 21. vasárnap - Dániel
Online hírfolyam
2019 ápr. 15.
Hamis papírokkal verte át az esztergomi hivatalt

Hamis görög jogosítványát cseréltette le magyar jogosítványra.

 A külföldi állampolgárságú vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A férfi Romániában állapodott meg egy ismeretlen személlyel abban, hogy segítségével szerez magyar vezetői engedélyt - írja a megyei főügyészség közleménye.

 

A férfi 2017. július 11. napján a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában kérelmezte a nevére kiállított, az okmányirodán általa átadott görög vezetői engedély cseréjét, ekkor átadott egy hamis egészségügyi alkalmassági véleményt is.

 

A férfi nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, továbbá egészségügyi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt, ezért a kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

Fotó:police.hu(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése