2019. július 21. vasárnap - Dániel
Online hírfolyam
2019 ápr. 16.
Sonkaszegő Fesztivállal várják az esztergomiakat az ünnepi hétvégén

Keresztény hagyományok, népszokások, családi programok. Idén is Sonkaszegő Fesztivál lesz az esztergomi főtéren.

 

Színes programokkal, népszokásokkal és koncertekkel is várja a Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban a közönséget Húsvét hétvégéjén. Húsvét alkalmából idén újból várja a Sonkaszegő április 19 és 22. között az érdeklődőkre a Széchenyi téren - írja az Infoesztergom.

 

A kilátogatók részesei lehetnek a keresztény hagyományok mellett, a népszokásokkal tarkított színes családi ünnepnek, melyen nagypénteken a húsmentes és böjti ételek mutatkoznak be a gasztrokorzón, valamint a tradicionális mesterségeket őrző népi iparművészek nyitják bemutató standjaikat, melyet az elcsendesedés időszaka miatt, pénteken és szombaton, zenei program nem kísér.

 

Péntektől több gyerekprogram várja a kicsiket, valamint kézműves termékek bőséges kínálata az idősebbeket. A rendezvénysorozat igazi kulináris élményeket is kínál, valamint kísérő programokat. Vasárnap és hétfőn pedig fellép többek közt a Hősök, Varga Miklós, Szulák Andrea, Roy & Ádám és Abaházi Csaba is.

 

A locsolkodást, mint húsvéti hagyományt, hétfőn autentikusan élhetik át látogatók, hiszen ezen a napon néhány népviseletbe öltözött ifjú fogja közvetíteni ezt a népszokást. A rendezvényt idén is támogatja Esztergom önkormányzata.

 

FELLÉPŐK:

Vasárnap: Hősök Varga Miklós Roy & Ádám

 

Hétfő: Szulák Andrea Majsai Gábor Abaházi Csaba és a Még egy kör

 

Fotó:lakberendezes.hu(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése