hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Sonkaszegő Fesztivállal várják az esztergomiakat az ünnepi hétvégén
Online hírfolyam
Sonkaszegő Fesztivállal várják az esztergomiakat az ünnepi hétvégén
2019. ápr. 16. / 14:08

Keresztény hagyományok, népszokások, családi programok. Idén is Sonkaszegő Fesztivál lesz az esztergomi főtéren.

 

Színes programokkal, népszokásokkal és koncertekkel is várja a Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban a közönséget Húsvét hétvégéjén. Húsvét alkalmából idén újból várja a Sonkaszegő április 19 és 22. között az érdeklődőkre a Széchenyi téren - írja az Infoesztergom.

 

A kilátogatók részesei lehetnek a keresztény hagyományok mellett, a népszokásokkal tarkított színes családi ünnepnek, melyen nagypénteken a húsmentes és böjti ételek mutatkoznak be a gasztrokorzón, valamint a tradicionális mesterségeket őrző népi iparművészek nyitják bemutató standjaikat, melyet az elcsendesedés időszaka miatt, pénteken és szombaton, zenei program nem kísér.

 

Péntektől több gyerekprogram várja a kicsiket, valamint kézműves termékek bőséges kínálata az idősebbeket. A rendezvénysorozat igazi kulináris élményeket is kínál, valamint kísérő programokat. Vasárnap és hétfőn pedig fellép többek közt a Hősök, Varga Miklós, Szulák Andrea, Roy & Ádám és Abaházi Csaba is.

 

A locsolkodást, mint húsvéti hagyományt, hétfőn autentikusan élhetik át látogatók, hiszen ezen a napon néhány népviseletbe öltözött ifjú fogja közvetíteni ezt a népszokást. A rendezvényt idén is támogatja Esztergom önkormányzata.

 

FELLÉPŐK:

Vasárnap: Hősök Varga Miklós Roy & Ádám

 

Hétfő: Szulák Andrea Majsai Gábor Abaházi Csaba és a Még egy kör

 

Fotó:lakberendezes.hu(Illusztráció)