hírdetés
2019nav3
Főoldal/Online hírfolyam/Szomszédja felrobbantásával fenyegetőzött
Online hírfolyam
Szomszédja felrobbantásával fenyegetőzött
2012. nov. 30. / 11:57

Valótlan tény állításával elkövetett közveszéllyel fenyegetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 49 éves nyergesújfalui férfi ellen, aki szomszédjának felrobbantásával fenyegetőzött.

 

A gyanúsított fenyegető üzenetét 2012. október 11-én délután e-mailen küldte meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Az ügyeletes tiszt az üzenetben szereplő címre küldte a Nyergesújfalu Rendőrőrs járőreit, hogy megtudják, történt-e jogsértés, vagy bármilyen más cselekmény, mely a fenyegető levél megírására ösztönözhette a bejelentőt. A rendőrök a helyszínen meghallgatták az ott lakókat, köztük azt a férfit is, aki rossz viszonyban lehetett a levélíróval.

 

Ő elmondta, hogy nincs haragosa, egy személy lehet csak a környezetében, aki gyakran furcsán viselkedik vele. A járőrök a hallottakról tájékoztatták a nyomozókat, akik a büntető eljárás során bizonyítékot szereztek arra vonatkozóan, hogy az elektronikus levelet egy, a házban élő 49 éves férfi írta. Őt 2012. november 28-án hallgatták ki gyanúsítottként, mely során beismerő vallomást tett. Elmondása szerint nem gondolta, hogy a rendőrök minden, így az ő bejelentését is komolyan veszik, és nem tud magyarázatot adni tettére.

 

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett – valótlan tény állításával elkövetett közveszéllyel fenyegetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást és kezdeményezi a férfi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság